Свет

Стивен Хокинг има забрињавајуће упозорење о Трамповој Америци: И има везе са целим светом

„Желео бих да поново посетим Америку и причам са њиховим научницима, али бојим се да тамо нисам добродошао“
Професор и један од највећих живих научника данашњице Стивен Хокинг (75) поручио је да би радо дошао у Америку, чијим се научницима диви, али, како истиче, боји се да тамо није добродошао све док је Доналд Трамп у Белој кући. Он је објаснио да би од новог председника волео да види више ангажовања везано за глобално загревање, и да је управо то оно што треба да забрине све људе на свету.
Говорећи у емисији Пирса Моргана “Добро јутро, Британијо” он је Трампа назвао демагогом и рекао да је “Трамп изабран од стране оних који су обесправљени од стране владајуће елите у побуни против глобализације“.

– Његов приоритет биће да задовољи своје гласаче који нису либерални нити добро обавештени. Имам доста колега и пријатеља у Америци и и даље се тог држави дивим и волео бих да је посетим, али се бојим да просто нећу бити добродошао – рекао је он.

Када га је Морган питао шта би поручио Трампу, Хокинг је рекао да би волео да смени Скота Пруита са водећег места у Агенцији за заштиту животне средине, јер је његово постављање на ову позицију у многоме контроверзно, будући да тај човек негира постојање науке о климатским променама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Говорећи о ситуацији и Британији, у којој он и сам живи, Хокинг је истакао да је од старта био против отцепљења од ЕУ, те да сматра да у постојећој политичкој констелацији Радничка партија нема шансе да победи док је на њеном челу Џереми Корбин, али да ће наставити да их подржава, пише Индепендент.

Извор: Telegraf.rs