Издвајамо Русија

НИСУ РАКЕТЕ ВЕЋ НЕШТО МНОГО ОПАСНИЈЕ: Русија уз помоћ овог ЗАСТРАШУЈУЋЕГ ОРУЖЈА држи целу Европу у домету

Русија завршава развој дронова способних да достигну било коју дестинацију у континенталној Европи или да лете до Канаде, пишу руски медији

Војни аналитичар Андреј Коскин је истакао значај развоја дронова данас.

Новине руских оружаних снага, Краснаyа Звезда, пишу да Русија завршава развој дронова способних да достигну било коју дестинацију у континенталној Европи, без обзира да ли полете из области Каљининграда (најзападнији део Русије) или лете до Канаде из аутономног дистрикт Чукотка, на Далеком Истоку земље.

Ове новине су детаљно истакле да је у протеклих шест година Русија створила скоро 40 војних јединица специјализованих за дронове које су примиле више од 1.800 дронова способних за извиђачке операције на удаљености до 500 километара.

Политиколог Андреј Кошкин је рекао да је Русија предводник у производњи дронова.

– Дронови су сада потребни, прикупљају обавештајне и контролне податке како би спровели нападе на непријатељске мете са већом прецизношћу. Наравно, Руска Федерација и њене оружане снаге не могу заостајати. Развој и производња дронова је приоритет. Један од знакова овога је стварање војних јединица и одреда “дронова”, у којима вешти специјалисти управљају тим уређајима – рекао је он.

У овој области, наводи, Руска Федерација је водећа земља, њене оружане снаге имају најмодерније дронове.

– Њихове тактичке и техничке карактеристике омогућавају испуњавање борбених задатака који се сматрају неопходним како би се осигурала заштита наше земље. Такви одреди осигуравају висок квалитет извођења борбених задатака ових грана и специјалности оружаних снага – рекао је Кошкин.

Модернизација руских оружаних снага је била највећи приоритет откако је руски председник Владимир Путин дошао на власт након Јељцинове ере која је руску војску оставила да пропада и рђа.

 

Извор: Комерсант