Здравље Издвајамо

Вода са ђумбиром спречава 7 болести: Ко је пије редовно, заувек је заштићен!

Foto- pixabay.com

Довољна је једна чаша сваког јутра и поштедећете тело многих тегоба или озбиљних обољења

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свима нам је добро познато колико је ђумбир добар за здравље.

Због својих бројних антиупалних, антибактеријских и антиканцерогених својстава, у стању је да спречи и излечи многе болести.

Поправља циркулацију
Ђумбир чисти крв и избацује токсине. За добру циркулацију и здраву крв појте направљен од 5 литара воде и 50 г ренданог ђумбира. Ђумбир који вам преостане након што процедите ђумбирову воду можете да користите о као облогу или спољашње третирање циркулације ногу.

Помаже лечењу рака
Све више научника тврди да ђумбир може да уништи ћелије рака. Због тога је он један од главних састојака у бројним природним рецептима који постоје, а верује се да лече рак.

Ублажава главобоље
Уколико имате проблем са честим главобољама, пијте чај од нане са ђумбиром. Засладите са мало меда и испијајте кад год вас боли глава. Разлика између ђумбировог чаја и аналгетика јесте у томе што ћете са њим ублажити главобољу, али и учинити нешто добро и за остатак тела.

Лечи упале, елиминише кашаљ
Нема бољег савезника у борби против грипа и прехладе од ђумбира! Неколико кришки ђумбира ставите у кључалу воду и направите чај који ће вас убрзо ослобофити кашља и запаљења, пише МyХеалтхyФоодТипс.цом. Важно је да чај пијете хладан и да му додате мало лимуна.

Ублажава тегобе услед артритиса, бол у мишићима и зглобовима
Помешајте мало ђумбира и куркуме, сједините са неколико капи воде и утрљајте на болна места. Осећаћете се много боље.

Варење и проблеми са желуцем
Сваког дана жваћите мало ђумбира како бисте регулисали апетит и решили проблеме са варењем. Такође, на овај начин спречавате мучнине и повраћање.

Регулише ниво шећера у крви
Довољно је да пијете чашу воде са мало ђумбира сваког јутра и никад више нећете морати да бринете о шећеру.

Извор:Стил
Фото:pixabay.com