Издвајамо Свет

КУДА ИДЕ ОВАЈ СВЕТ? Србин у Бечу платио рођаку да му убије ћерку на Васкрс!

Неименовани Србин (43) покушао је у недељу на ускршњем слављу у Бечу да задави своју рођаку по наредби њеног оца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пишу бројни аустријски портали, позивајући се на новинску агенцију АПА, овај мушкарац напао је своју рођаку, такође српског порекла, стару 38 година, али је она ипак успела да га савлада ударивши га вазом у главу! Након тога позвала је полицију и Хитну помоћ. Србин је након обарања одведен у Ургентни центар са тешким повредама главе у присуству полиције, али ван животне опасности.

Драма се догодила у женином стану у бечком округу Биргитенау. Према информацијама са којима полиција за сада располаже, мушкарац је прошлог четвртка стигао у Беч у посету рођацима. Претварао се да је дошао да са најближима прослави највећи хришћански празник Ускрс, посебну пажњу поклањајући рођаки коју је намеравао да убије. Она му је, чак, допустила да преспава код ње. На Ускрс се, међутим, ситуација драматично променила. Негде око 17 сати, мушкарац је открио своје праве намере и напао жену. У рвању које је уследило, Србин је умало успео у свом злочиначком науму, али је у последњем тренутку онемогућен у томе. Жена је, наиме, дохватила вазу са стола крај ког ју је давио, и њоме треснула нападача, који се онесвестио.

Портпаролка локалног тужилаштва Нина Бусек рекла је новинској агенцији АПА да се за сада разматра да ли ће ингеренцију над случајем имати градски или Регионални кривични суд. Та одлука биће донета до краја недеље.

– Већ смо захтевали притвор за осумњиченог – рекла је Бусек агенцији.

Из сведочења осумњиченог и жртве дошло се до сазнања да је монструозни злочин заправо „наручио“ жртвин отац с којим је ћерка била у лошим односима.

Отац је наводно направио уговор са рођаком и платио му за убиство које срећом није било успешно.

Ипак, конкретни мотив покушаја убиства је за сада непознат. Бечка криминалистичка полиција и даље ради на расветљавању свих детаља бизарног злочина.

 

Извор: Блиц