Издвајамо Србија

ШЕШЕЉ ЗАПРЕТИО ДЕМОНСТРАНТИМА: Имам три пиштоља, ако ме угрозите, сигурно ћу их УПОТРЕБИТИ!

Мене од 1990. године нико никада није могао спречити да уђем или изађем из Скупштине и тако ће и остати све време док сам посланик… Да је био заустављен саобраћај, не бих туда ни кренуо, нисам луд да идем кроз 2.000-3.000 људи, објашњава Шешељ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поручује да има три пиштоља и да ће их сигурно употребити уколико му учесници такозваних спонтаних протеста евентуално угрозе живот!

Шешељ у разговору за Информер категорички демантује да је прексиноћ пред Скупштином Србије потезао оружје на демонстранте који су насрнули на његов аутомобил.
Обична шака јада

Неколицина агресивних демонстраната у среду увече је, подсетимо, стала пред Шешељева кола и покушала да га спречи да напусти плато испред парламента…

– Лаж је и измишљотина појединих медија да сам на њих вадио оружје! Ништа од тога се није десило! Возач, пратилац и ја смо, кад су нас ти људи блокирали, кренули да изађемо из кола и тада су се они који су били најгласнији разбежали. Али верујте ми, да ми је живот угрожен, сигурно бих потегао пиштољ! Имам их три и за сваки имам уредну дозволу за ношење – наглашава Шешељ, додајући да оружје до сада никада није злоупотребио, нити ће.

Лидер СРС објашњава да га је, док је у среду око 18 часова напуштао парламент, окружила „шачица јада“ и да то нису били никакви демонстранти.

– У тренутку када сам одлазио из Скупштине, те такозване демонстрације још нису биле ни почеле. Према томе, нису мој ауто покушали да зауставе демонстранти, већ шачица јада… Да су демонстрације заиста биле пред Скупштином и да је саобраћај био заустављен у Булевару краља Александра, не бих туда ни кренуо. Па нисам ваљда луд да идем кроз 1.000, 2.000 или 3.000 људи. Него, саобраћај није био заустављен и шта има онда природније него да изађем на главну улицу… – каже Шешељ.
Нисам ја био уз њих

Наш саговорник наглашава да ће, док год је посланик, користити главни улаз у Народну скупштину:

– Мене од 1990. године нико никада није могао спречити да уђем или изађем из Скупштине и тако ће и остати све време док сам посланик… – наводи председник СРС и напомиње да „никада није подржавао ове протесте, већ само неке од њихових захтева“.
Нисмо у минусу и ником ништа не дугујемо

Шешељ оцењује и да су тврдње да је СРС у финансијском минусу „обичне глупости“.
– Радикали нису у минусу. Поднели смо извештај Агенцији за борбу против корупције и стварно не знам зашто он још није окачен на њиховом сајту и зашто није доступан јавности – наводи Шешељ.

 

Извор: Информер