Издвајамо Русија

ТАКО ТО РАДИ ФСБ: Ухапшени организатор напада у Санкт Петербургу урлао од болова (ВИДЕО)

Један од организатора терористичког напада у метроу у Санкт Петербургу, Аброр Азимов пореклом из Централне Азије ухапшен је у Подмосковљу, саопштила је Федерална служба безбедности.

Један од осумњичих за организацију терористичког напада у санктпетербуршком метроу, Аброр Азимов пореклом из Централне Азије ухапшен је Подмосковљу у Одинцовском рејону, саопштила је Федерална служба безбедности.

Како се наводи Азимов je припремао терористу-самоубицу Акбаржона Џалилова за напад. Приликом хапшења одузет му је пиштољ са бојевом муницијом.

На питања оперативаца ФСБ да ли претпоставља зашто је ухапшен Азимов одговара потврдно. Приликом претреса неколико пута узвикује „јао боли“.

Према подацима Федералне службе безбедности која је објавила видео снимак хапшења, Азимов је приведен у Истражни комитет.

Раније је у Санкт Петербургу ухапшено шест особа осумњичених за

Током претреса код њих је пронађена експлозивна направа идентична оној која је постављена на станици Площадь Восстания.

У метроу у Санкт Петербургу трећег априла  на  потезу између станица „Сенная площадь” и „Технологический институт-2“  одјекнула је снажна експлозија у којој је погинуло 15 људи, међу којима је био и терориста. Касније је на метро станици Площадь Восстания пронађена  још једна бомба која је деактивирана.

Према прелиминарним подацима починилац терористичког напада био је 22-годишњи Киргиз Акбаржон Џалилов. Истражни органи сматрају  да је управо он прво оставио камуфлирану бомбу на станици Площадь восстания, а затим се разнео у вагону подземне железнице, пише РИА Новости.

 

Извор: Руска реч