Србија

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађена је

Олга Стефановић (65) која је нестала 5. јануара у Новом Београду пронађена је мртва 17. јануара у тунелу у Железнику који није у саобраћајној функцији. Потврду за о трагичном догађају дала је њена ћерка, Драгана Ђ.

Према њеним речима, радници који обављају техничке послове у тунелу су пронашли несрећну жену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ушла је у тунел и више није изашла. Људи су отишли на посао и један од радника је угледао тело, те одмах позвао полицију. Обављен је и увиђај, инспектори су ми рекли да је тело моје мајке неоштећено – наводи саговорница.

Сумња се да је узрок смрти смрзавање

Како каже, сумња се да је узрок смрти смрзавање.

– Ко зна колико дана је она била тамо. Ми смо заједно са још 30 људи претраживали Железник, али никада нисмо тај тунел. Нисмо ни знали да постоји. Било је хладно, снег је падао, вероватно је смрзавање било узрок смрти – додаје Драгана.

Додаје и да су Олгу пронашли у потпуности обучену, носећи све своје ствари, док је у руци држала јабуку.

– Срце ми је топло што је задржала све своје ствари, поред себе је имала торбицу и једну јабуку. Неко се сажалио и нахранио је – каже Драгана.

Саговорница истиче да јој је сада макар мало лакше, јер зна да је јој је мајка пронађена.

– Скоро смо се већ помирили да је никада нећемо пронаћи. У већини случајева са дементним људима, нажалост, не буду пронађени. Утешим се тиме да је бар сада пронађена – закључује Драгана.

Подсетимо, Олга Стефановић (65) нестала је 5. јануара око 12 сати на Новом Београду у Виноградској улици. Како је породица тада објавила, Олга има деменцију, а грађани су пријавили да су је последњи пут видели у превозу на Железнику, далеко од своје куће.

Извор: Блиц