Издвајамо Регион

УДАРНА ВЕСТ! НАТО ДИГАО УЗБУНУ, БОНДСТИЛ НА УДАРУ: Ниш неће бити једини, Русија прави војну базу у СРПСКОЈ!

НАТО упозорава да Русија намерава да направи војну базу у Босни и Херцеговини, тачније у Републици Српској и да ће она бити претња њивом Бондстилу на Косову

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они тврде да је америчка база на Косову, која је једна од највећих њихових база изван граница САД-а, на мети Русије и да Путин по сваку цену жели да се војно устоличи у готово у срцу Европе.

 Прочитајте још: ПУКОВНИК НИКИЋ ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ДЕТАЉЕ: Чеда је продао заробљене Србе, којима су Шиптари вадили органе! Аркана је убио…

Руска база могла би да буде у Маховљанима, код Бањалуке. Са те позиције Москва ракетама може да контролише готово читаву Европу, а посебно Јадранско море. Русија на овај начин, сазнајемо, жели да компензује улазак Црне Горе у НАТО.

Подсетимо, Русија има већ хуманитарни центар у Нишу, за који НАТО упорно тврди да је тајна база Русије у овом делу Европе и Балкана.

Велике западне силе, због тога, од Србије траже да се затвори Српско-руски хуманитарни центар у Нишу, јер је, како тврде, то база за руске шпијуне, а не објекат за помоћ становништву у ванредним ситуацијама и обуку.

Прочитајте још: ПРВИ СТИГЛИ У МАКЕДОНИЈУ НАВИЈАЧИ СРБИЈЕ: Делије и Јунајтед Форси пружају подршку у случају удара Aлбанаца

С друге стране, Москва од Београда захтева да реши статус њихове базе у Нишу, на исти начин на који је решено транспорт НАТО војника кроз нашу земљу, што значи да и руски војници имају дипломатски статус и да буду изузети од кривичног гоњења у Србији.

Ову причу актуелизовао је министар спољних послова Ивица Дачић које рекао да је споразум на чекању од 2014. године и да ће о његовом потписивању са премијером Александром Вучићем разговарати ових дана.

Он је нагласио је да Русија више не издваја новац за центар у Нишу због нерешеног дипломатског статуса и да би требало то решити или га затворити

 

Извор: Информер / револуција