Издвајамо Србија

ВУЛИН БРУТАЛНО ОДБРУСИО ЗАЕВУ: Јел си напад на Вучића смислио сам или су ти помогли Тачи, Рама и Џафери?!

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин упитао је, реагујући на изјаву лидера Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заева, да је у Србији на власти националистичко руководство, да ли је „напад на Вучића смислио сам или су му то рекли Рама, Тачи или Џафери?“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучић никада није покушавао да се намеће као лидер у региону али га таквим сматрају и пријатељи и они који то нису. Вучић се као изабрани председник Србије, баш као ни председник Владе Србије, ниједном није понео као националиста, па чак ни када је било сасвим јасно да његова мировна политика међу другим народима често није налазила искрене саговорнике – рекао је Вулин.

Једно је сигурно, додао је – Македонци Заеву не би саветовали да напада Вучица, јер они знају да на Балкану немају бољег пријатеља од Вучића.

Лидер Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев изјавио је за „Курир ТВ“ да су Срби и Македоници братски народи али и да је у Србији на власти „националистичко руководство“ Александра Вучића.

Он је додао и да је Вучић себе декларисао као лидера у региону а показао је, наводи, своје националистичке позиције првом приликом када му је „била угрожена политичка каријера“.

 

Извор: Информер / Танјуг