Русија Србија

РУСКИЊА ОТКРИЛА: Руски цареви су духовни потомци српских светитеља, а ево зашто су СРБИ НЕБЕСКИ НАРОД (ВИДЕО)

Рускиња Ина Царова по професији педагог, уметник и теолог, једна је од оснивача првих православних школа у Русији – Јелисаветинске гимназије где ради као заменик директора.

Једно од њених главних интересовања јој је ранохришћанска богословска књижевност, друго је иконопис.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јединствени свет православне Србије открила је 2020. године, а у овој емисији Ина говори о руско-српском пријатељству. Царова се за нашу земљу заинтересовала, након почетка специјалне војне операције, те тврдње да Русију мрзи цео свет, али ето постоји један народ који много воли Русе и Русију а то су Срби. Тада је схватила да ништа не зна о Србији и почиње да истражује.

Приликом првог доласка у Београд Царова се одушевила и како каже још јој се није десило разочарење. Она је одушевљена чињеницом да једна мала земља на Балкану одолева притисцима окружена НАТО чланицама, и не уводи санкције Русији.

Ина је открила да је бака Ивана Грозног Српкиња Ана Јакшић, која га је васпитавала, грејала, када је остао сироче, те научила да чита и то из књиге Житија Светог Саве, тада сам схватила да је Иван Грозни духовни потомак Светог Саве, те да су руски цареви потомци најважнијих српских светитеља.

Царова је објаснила зашто Србе зову небески народ, наиме кнез Лазар се пре Косовске битке молио Богу, и имао је указање, јавио му се сам Господ, који га је питао: „А које царство ти хоћеш Лазаре, небеско или земаљско?“ Које царство изабереш, то ћу дати теби и твојој земљи. Кнез Лазар је изабрао небеско царство, после чега војници присуствују литургији, причешћују се и сви гину. Они нису изабрали економску лагодност, развој, али су после толико година под Османском империјом задржали идентитет, духовност, свој језик и најважније веру, они су се одрекли српске империје на земљи и склопили завет са Богом, зато су Срби небески народ.

У видеу испод погледајте шта је још ова дивна Рускиња рекла о Србима

Извор: Србија јавља