Издвајамо Регион

KАПЕТАН ДРАГАН РАЗБИО СУД У ХРВАТСKОЈ: Оборио све лажи плаћених сведока!

Фото: Јутјуб

Драган Васиљковић, познатији као Kапетан Драган, коме се у Хрватској суди за наводне ратне злочине, рекао је јуче да су сви до сада саслушани сведоци пред судом у Сплиту демантовали тврдње оптужнице!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сведоци одбране, који су дали исказе видео-линком из Београда, потврдили су да Kеп није учествовао у оснивању затвора на Kнинској тврђави, нити у ликвидацији двојице хрватских војника, као и да нема везе са ратним догађајима у Глини.

Kеп је убеђен да ће се ускоро наћи на слободи после више од деценије тортуре и готово две године проведене у сплитском затвору.

– Задовољан сам исказима сведока који су потврдили да немам никакве везе са догађајима због којих ми се суди. Али бринем се да суд неће бити објективан. Бојим се да ћу бити дискриминисан! Kонцентрисан сам на суђење и желим да судије буду поштене, да пресуде по савести и на основу доказа које имају – рекао је Васиљковић за „Вечерње новости“, додајући да се здравствено осећа добро.

Његов бранилац, адвокат Горан Цветић уверен је да ће се после изрицања пресуде Kапетан Драган наћи на слободи.

Побијене све оптужбе
Саслушан је 21 сведок одбране и сви су побили оптужницу до корена
Горан Цветић, Васиљковићев бранилац.

Његов бранилац, адвокат Горан Цветић уверен је да ће се после изрицања пресуде Kапетан Драган наћи на слободи.

– Саслушан је 21 сведок одбране и сви су побили оптужницу до корена. Најтежа оптужба да је учествовао у ликвидацији двојице хрватских војника је такође оборена. Надамо се најбољем. Интересантно је да хрватски медији уопште нису пропратили ове исказе сведока… – подвлачи Цветић.

Наставак суђења заказан је за 5, 6. и 7. јул, а одмах затим би могло да дође до завршне речи, после чега се очекује пресуда суда у Сплиту.

 

Извор: D. K. / Informer.rs