Издвајамо Свет

МЕРКЕЛОВА СЕ ЈАВНО ПОБУНИЛА ПРОТИВ САД: Немачка против нових америчких санкција Русији!

Фото: Јутјуб

Немачка канцеларка Ангела Меркел слаже се са шефом немачке дипломатије и аустријским канцеларом који су осудили нацрт нових санкција САД према руском енергетском сектору, изјавио је званични представник Владе Немачке Штефен Зајберт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар иностраних послова Немачке Зигмар Габријел и канцелар Аустрије Кристијан Керн успротивили су се нацрту нових санкција САД, у којем је, како су навели, реч о „продаји америчког течног гаса и потискивању руског природног гаса са европског тржишта“.

Габријел и Керн су уверени да политички санкциони инструменти не треба да буду повезани са економским интересима.

„Могу да вам кажем да су мишљење канцеларке и саопштење које су јуче предложили немачки министар иностраних послова и аустријски канцелар у потпуном складу једно са другим. Канцеларка дели узнемиреност изражену у овом тексту“, изјавио је Зајберт на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, Меркелова је уверена да економске интересе и санкције САД не треба мешати.

Зајберт је навео да се не сме доводити да увођење америчких санкција Русији утиче на европску економију.

„Овакве санкције, са екстратериторијалним дејством у трећим државама, ми не признајемо из принципијелних разлога“, нагласио је Зајберт.

Сенат САД у четвртак је одобрио нацрт закона о проширивању санкција Русији, који подразумева да се смањи максимални рок за тржишно финансирање руских банака које су под санкцијама на 14 дана, а за нафтно-гасне компаније на 30 дана.

 

Извор: rs.sputniknews.com