Издвајамо Свет

ШОЈГУ ЗАПРЕТИО АЛИЈАНСИ: Спремамо СТРАХОВИТ ОДГОВОР НАТО-у!

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Русија унапређује своју одбрану на западним подручјима као одговор на агресивно деловање НАТО, изјавио је данас руски министар одбране Сергеј Шојгу, пренеле су руске новинске агенције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шојгу је рекао и да сматра да је појачано војно присуство НАТО уз руске границе доказ антируског става западне војне алијансе, пренео је Ројтерс.

Ситуација у близини западних руских граница има тенденцију да се погорша због растућих војних активности Алијансе у источној Европи, рекао је Шојгу, пренео је ТАС.

– Северноатлантска алијанса појачава присуство у балтичким државама – рекао је Шојгу.

Он је навео да НАТО завршава формирање четири мулитнационална батаљона у близини руских граница.

– У балтичким државама и Пољској, формирање четири групе, величине тактичких батаљона, је при крају са укупно 5.000 војника са оружјем и војном опремом – рекао је Шојгу.

Борбени авион НАТО Ф-16 пролетео је поред авиона у коме се налазио руски минситар одбране Сергеј Шојгу изнад Балтичког мора, али га је отерао руски војни млазњак, јавио је раније данас ТАС.

Према наводима руске новинске агенције, авион НАТО је покушао приђе авиону у коме се налазио руски министар одбране, иако је он летео изнад неутралних вода, пренео је Ројтерс.

ТАС је навео да је Шојгу био на путу према руској енклави Kалињинграду.

Америка појачава војно присуство на Балтику

Војска САД планира да на Балтик пошаље око 600 падобранаца у току руских војних вежби које су планиране на јесен, пренели су амерички медији.

Kомандант америчке војске у Европи генерал-пуковник Бен Хоџис изјавио је да САД планира да пошаље појачање од 600 падобранаца источном крилу НАТО, који ће бити стационирани у Естонији, Литванији и Летонији.

 

Извор: Танјуг