Издвајамо Спорт

СТЕФАН ЈОВИЋ ОТВОРИО ДУШУ: Ево шта је рекао о останку у Звезди, парама и Радоњићу…

Плејмејкер Црвене звезде Стефан Јовић је по завршетку сезоне у којој су црвено-бели освојили три трофеја говорио о евентуалном одласку из клуба, дуговањима, тренеру Дејану Радоњићу…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После утакмице је Дејан Радоњић потврдио оно о чему се спекулисало последњих месеци, тешкој финансијској ситуацији у клубу и чињеници да су он и играчи примили свега неколико плата.

Та прича око финансија нас прати дуго. Имали смо брдо тих састанака са управом клуба, између нас, мислим на Деју и чланове стручног штаба. Знали смо још од јануара каква је ситуација и каква ће бити. Јавност треба да зна да се ова екипа Звезде ове године није тиме бавила и ниједан играч који је у неком тренутку био ван строја, није то био због финансија. Сви играчи су искључиво због повреда били ван терена. За три године колико сам у клубу се никад није десило да је неко одбио да игра због финансија – рекао је Јовић.

За три године колико сам у клубу се никад није десило да је неко одбио да игра због финансија

Он је истакао да је заједништво и невероватна атмосфера држала играче на окупу и терала их да се боре иако је финансијска ситуација далеко од идеалне.

– Ми смо одлучили да финансијска ситуација на нас не утиче и да нећемо да штрајкујемо и да одбијамо да играмо. Јасно смо рекли да желимо да заокружимо сезону на најбољи могући начин. Финансије нису биле тема и нико се није бавио парама. Кад су биле, биле су добродошле, кад их није било носили смо се са тим и сматрам да смо одрадили феноменалан посао и да би било према нама и према свим људима који воле и прате Звезду, као и према тренерима и свим члановима стручног штаба непоштено јер ми нисмо такви људи да у јануару дигнемо сидро и одемо – истакао је репрезентативни плеј и додао:

Звезда је велики клуб да би било ко од нас дао себи луксуз да такве ствари ради у сред сезоне и да на тај начин руши све што је Дејан годинама градио овде и зато је нама одлука била једноставна, да пређемо преко свега, да гурамо напред и тренирамо јако – поручио је Јовић.

Био сам најгори

Црвено-бели су победом над ФМП-ом 87:57 у трећој утакмици финала плеј-офа ставили тачку на сјајну сезону.
– Када се све погледа после ове утакмице и коначно краја сезоне, осећај је изванредан јер смо успели да пребродимо све. И са повредама играча, а ја сам ту био најгори. Доживео сам ту повреду леђа која ме је пратила сигурно месец и по дана. Без обзира на друге проблеме које смо имали са осталим играчима успели смо да циљеве које смо имали на старту сезоне остваримо и на крају сви заједно будемо задовољни како смо све одрадили – рекао је Јовић.

Сјајни организатор игре је потом говорио и о евентуалном одласку, иако има уговор на још годину дана.

– Имам одређене клаузуле у уговору са Звездом. Што се мог останка тиче, прво идем на море да се одморим, да се посветим сину. Када се вратим са мора сешћемо са људима из клуба, са тренером да видимо шта и како. Мислим да ће се у наредних месец дана те ствари решавати и да је то период када ће све бити јасније. Логично је да се ти проблеми решавају после сезоне. Сви резултати долазе из тог костура који се задржава и цео овај систем који овде траје је добро осмишљен и бирани су добри људи. То су речи Дејана Радоњића. Да је нешто друго било, вероватно не би било свега овога нити би био осам од девет трофеја за три године – поручио је Јовић.

Он је потом прокоментарисао информацију да Фенербахче жели да га доведе.

– То за Фенербахче сам чуо, али искрено нисам добио никакву информацију нити је реално да се о томе прича. Кад будем знао нешто више око тога вероватно ћемо имати прилике да причамо. Причало се и о Бајерну, али ја сам у Минхен отишао искључиво због проблема са леђима. Све што сам тамо радио су биле искључиво терапије – закључио је Јовић.

 

Извор: Информер.рс