Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА НА КОРАК ОД ТРИПЛЕ КРУНЕ: Гудурић водио црвено-беле до брејка против ФМП-а, Остин се намеће Радоњићу

Одигран је и други дуел финалне серије домаћег првенства, а црвено-бели су дошли до победе у гостима.
Резултатом 91:76 Црвена звезда је поразила ФМП и стигла до другог тријумфа у серији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На самом почетку се видела намера Звезде да настави са истом игром као из првог меча када је лако изашла на крај са ФМП-ом. Црвено-бели су преко Џенкинса, Митровића и Дангубића дошли до резултата 7:0. Слободним бацањем Немање Дангубића је већ у четвртом минуту дуела Црвена звезда имала прву предност од две цифре. За исто толико минута је домаћин постигао свега четири поена што су црвено-бели користили. Дуго се играло кош за кош, да би Гудурић тројком донео до тада максималну предност од плус 13 на два минута до краја прве деонице. У првом кварталу су изабраници Дејана Радоњића убацили чак 30 поена.

Црвена звезда је успешно држала растојање од домаћина и почетком друге четвртине, средином тог периода преко Џенкинса гости стижу до нове максималне предности од плус 15, да би са четири везана поена ФМП успео да смањи разлику. Већ тада се видело да Звезда има цео меч у својим рукама и да ће ‘пантери’ тешко избећи пораз. Са истим вођством Звезда завршава полувреме као и први квартал.

У првих три минута другог дела игре је Црвена звезда направила серију од девет поена, а погађали су Симоновић, Добрић и Џенкинс. То је уједно била нова највећа разлика на утакмици, од 19 поена, и ФМП је био у све неповољнијој ситуацији, а Звезда ближа ‘брејку’. Тројком Добрића је на половини треће деонице Црвена звезда имала плус 20. Потом су Остин и Давидовац везали пет поена и поново минимално вратили свој тим ‘у живот’. До краја треће четвртине је Звезда имала и плус 21, али је на пред последњих 10 минута резултат ипак био 71:54.

У последњој четвртини се ништа значајније није променило. Предност коју је Звезда стекла у неколико уводних минута је сачувала до краја и стигла на корак од освајања кошаркашке Суперлиге. Са 19 поена је Марко Гудурић био најбољи у гостујућем табору, 14 је имао Митровић. Дангубић 12, а по 10 Симоновић и Џенкинс. Ајзеа Остин је био најефикаснији данас, убацио је 25 поена у поразу ‘пантера’, по 10 су имали Човић и Давидовац.

ФМП – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 76:91 (18:30, 22:22, 14:19, 22:20)

ФМП: Раданов 5, Човић 10, Давидовац 10, Апић 8, Бурсаћ 2, Шешлија 7, Кутлешић 2, Љубичић 3, Радовановић, Остин 25, Каплановић.

Црвена звезда: Волтерс 1, Томпсон 5, Дангубић 12, Митровић 14, Лазић 5, Симанић, Добрић 7, Симоновић 10, Џенкинс 10, Гудурич 19, Кузмић 6, Бјелица.

 

Извор: hotsport.rs