Издвајамо Свет

ОДРЖАН ИСТОРИЈСКИ САСТАНАК ПУТИНА И ТРАМПА: Ево о чему су причали председници Русије и САД… (ВИДЕО)

ХАМБУРГ-БЕОГРАД. Данас се у немачком граду Хамбург десио по многима историјски догађај. На самиту Г20 упознали су се Владимир Путин и Доналд Трамп и одржали састанак који је трајао око два сата и двадесет минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На самом почетку састанка двојица лидера су једно другом рекли да им је драго што су се упознали. Руски председник је рекао америчком председнику да жели да разговара о билатералним питањима и питањима међународне политике.

Амерички председник Доналд Трамп је рекао Путину да му је велика част да се састане с руским лидером какав је Путин. Имали смо одличне разговоре,управо ћемо одржати још један одличан разговор, надам се да ћемо тако наставити и у будућности поручио је Трамп Путину.

Раније данас украјински медији су објавили да Трамп за Путина имао само 35 минута,али се на крају испоставило да су украјински медији много погрешили и да је састанак Трампа и Путина трајао два сата и двадесет минута.

Руски министар финансија Антон Силуанов изјавио је да на састанку Трампа и Путина није било речи о санкцијама,нешто касније ће се одржати и конференција за медија руског министра спољних послова Сергеја Лаврова који ће рећи више детаља о самом састанку.

Погледајте видео са почетка састанка Владимира Путина и Доналда Трампа:

 

Извор: Кремлин.рс