Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ! ТРАМП ПУКАО И ГОТОВО ОБЈАВИО РАТ КИМУ: САД више неће да трпи нуклеарни програм Северне Kореје!

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је данас да нуклеарни и ракетни програм Северне Kореје захтева „одлучан одговор“ и поручио да је готова „ера стратешког стрпљења“ са Северном Kорејом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ера стратешког партнерства са режимом Северне Kореје је готова… Искрено, нема више стрпљења – рекао је Трамп на заједничкој конференцији за новинаре у башти Беле куће са председником Јужне Kореје Мун Џае-ином, који је позвао Трампа да посети ту земљу.

Према Трамповим речима, САД блиско сарађују са Јужном Kорејом и Јапаном, као и са партнерима широм света по питању низа дипломатских, безбедносних и економских мера како би се заштитили њихови савезници и грађани од опасности коју представља Северна Kореја, преноси Ројтерс.

Трамп је критиковао владу Северне Kореје као „безобзирни и брутални режим“, истиче АП.

Он је подсетио на случај америчког студента Ото Вормбира, који је преминуо убрзо након што је ослобођен из Северне Kореје.

Трамп је поручио да је његов циљ „мир, стабилност и просперитет“ у региону, али је упозорио да ће САД увек бранити себе и своје савезнике.

Амерички председник похвалио је савезништво САД и Јужне Kореје као „камен темељац мира и безбедности у веома, веома опасном делу света“.

 

Извор: Танјуг