Свет

Откривен паклени ТАЈНИ ПЛАН Американаца: Ево како ће покушати да окрену Србе против Руса!

Притисак на Србију све већи

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), која делује директно под контролом Стејт департмента, уложиће чак девет милиона долара у рат против Руса у Србији.

Званично, УСАИД, који је познат по „ширењу демократије по свету“ и рушењу неподобних режима, расписао је тендер за финансирање организација које ће у Србији надгледати активности државних институција и допринети борби против корупције. Експерти за специјалне ратове упозоравају да ће овај огроман новац добити проамерички медији како би неподобне, руске људе у врху актулене српске власти уништили режираним, корупционашким аферама.

Нови извештај Стејт Департмента: Ево шта пишу о нашој земљи

Први на удару биће министри Небојша Стефановић, Александар Вулин, Зоран Ђорђевић, као шеф БИА Братислав Гашић.

Већ се зна којим ће медијима и организацијама отићи амерички милиони.

– Назив пројекта је „Јачање српске економије и унапређење Владиних операција“, а међу ставкама у којима нам помажу Американци биће и борба против корупције. Проамерички медији ће добити велики новац како би, за корупцију, оптуживали управо руске људе. Већ се зна да ће на удару први бити министри Вулин, Стефановић, Ђорђевић и шеф БИА Гашић – објашњава извор који је као експерт ангажован на реализацији овог пројекта у Србији.

У Влади Србије нико није желео да коментарише ова сазнања. На другој страни, Сергеј Самуилов, шеф руског Центра за студије америчког механизма за спољну политикутврди да се Американци преко УСАИД мешају у унутрашње послове Србије.

– Сврха милионске донације јесте да из институција избаци људе који су неподобни Западу и САД, под изговором да су корумпирани. Главна мета биће подржавају оријентацију према Русији, а не НАТО.

Западне силе покушавају да утичу на Србију и одвоје је од дугогодишњих савезника. План је да се Београд на све начине уведе у ЕУ и НАТО – истиче Самуилов.

Ивана Вучићевић, директорка и главна уредница Студија Б, нема дилему да ће Запад покушати да нас посвађа са Русијом.

– Покушај да нас ставе под своју шапу и претворе у робота који слепо испуњава жеље већ смо прошли 2000. године. Тада смо због Запада покидали везе са готово свим пријатељима у свету. Та политика се са доласком Вучића променила на добро Србије. Наша земља данас жели добре односе са ЕУ, САД, Русијом, Кином, а то многима на западу смета. Новац за ову акцију добиће они који више воле доларе од државе. Међутим, сигурна сам да ни ти милиони долара не могу пореметити Србију – подвлачи Вучићевићева.

Љубан Каран, пензионисани потпуковник КОС, каже да САД не прихватају војну неутралност Србије и желе сву контролу:

– Србија неће променити став о војној неутралности и пријатељским односима са Русијом и зато је насилно рушење непослушних људи из врха власти реална опција. Запад ће применити све мере, уз ослонац на поткупљену опозицију. Антикорупцијска акција као средство подривања биће веома важна јер треба да сруши углед и ослаби подршку актуелној власти – закључује Каран.

 

Извор: Srbija Danas/ Informer.rs