Србија

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ ДОЛАЗЕ У СРБИЈУ: Ево шта је циљ посете

Делегација, састављена од 20 старијих војних официра и цивила САД, допутоваће данас у посету Србији.

 

Висока делегација, коју предводе пензионисани генерал Филип Бридлав, бивши командант НАТО у Европи и пензионисани адмирал Џерард Мауер, састављена од 20 старијих војних официра и цивила САД допутоваће данас у посету Србији, а у току боравка састаће се и са председником Србије Александром Вучићем, саопштила је амбасада САД у Београду.

Како се наводи делегација долази у оквиру студијске посете програма ЦАПСТОНЕ, курса професионалног војног образовања за новоименоване генерале, адмирале и цивилне представнике извршног нивоа, а који организује Национални универзитет одбране САД.

Циљ програма ЦАПСТОНЕ је да упозна високе војне званичнике са начином на који се војне снаге и други елементи националне моћи користе као подршка националним војним стратегијама, као и са начином на који мултинационалне операције подржавају стратешке националне циљеве.

ЈЕДАН ПОТПИС МЕЊА СВЕ: Заев предао Македонију Бугарима?!

Према нивоу чина учесника, циљевима и методи учења заснованој на искуству, ЦАПСТОНЕ би могао да се упореди са Високим студијама безбедности и одбране Министарства одбране Србије.

Висока делегација САД, која у Београду борави до 3.августа, састаће се са председником Србије, министром одбране и начелником Генералштаба, као и са командантом Копнене војске и представницима Клуба српско-америчког пријатељства у Нишу.

Чланови делегације ће такође имати прилику да посете музеје и историјска места у Србији како би се упознали са српском културом и историјом.

 

Извор: Telegraf.rs

Loading...
loading...
Loading...