Регион Србија

ДАЧИЋ БЕСАН ЗБОГ ИЗЈАВЕ ПЛЕНКОВИЋА: Ево шта му је наш министар одговорио!

Фото: Јутјуб

Први потпредседник српске владе и министар спољних послова Ивица Дачић оштро је данас реаговао на изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића поводом годишњице акције “Олуја” поруком да се тако не граде добросуседски односи, већ повампирује антисрпска хистерија у Хрватској.

 

Планковић је данас изјавио да се данас обележава дан одбране од „великосрпског режима“, када је „сломљен сан о Великој Србији“, а акцијом „Олуја“ спречена „нова Сребреница“ у Бихаћу.

„О каквој великосрпској политици говори хрватски премијер Пленковић, када је Хрватска протерала висе од 250 хиљада и убила више хиљада својих грађана?“, пита Дачић и подсећа да је српски народ био конститутивни народ Хрватске, и да су Срби на тој територији живели вековима, а данас их има мање од пет посто.

„Посебно је лицемерно тврдити да су тиме спрецили нову Сребреницу, што знаци да су унапред убијали своје грађане, Србе из Хрватске“, навео је Дачић у изјави достављеној Тањугу.

Посебно је безобзирно, каже потпредседник српске владе, да такве поруке долазе од хрватског режима, који се, како истиче Дачић, није дистанцирао од геноцидне усташке фашистичке власти из Другог светског рата.

„Зато је и усташа Томпсон део државног обележавања Олује, највећег етничког чишћења у Европи после Другог светског рата“, примећује Дачић и закључује:
„Тако се не граде добросуседски односи, тако се не закопавају ратне секире, тако се само повампирује антисрпска хистерија у Хрватској“.

Пре Дачићеве изјаве претходило је обраћање званичног Загреба усмерено Србима. Погледајте ОВДЕ шта су нам поручили.

 

 

Извор: Tanjug