Издвајамо Свет

ОВАКО СУ РУСИ ПОНИЗИЛИ АМЕРИКАНЦЕ: Најсавременији амерички систем је немоћан за ово руско оружје! (ВИДЕО)

Данас руско оружје за радио електронску борбу може да открије и неутралише све циљеве.

Спада у групу оружја која се базирају на новим физичким принципима, а ту спада ласерско и хиперсонично оружје. Делује без директног физичког контакта на опрему у војним возилима, авионима и дроновима, али и неутралише прецизно навођена оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси тврде да овом оружју нема равног у свету.

Војни сукоби протеклих деценија у Југославији, Ираку, Либији и Сирији, јасно показују шта се дешава са државама које немају ефикасне системе електронског ратовања.

Главна намена оваквих система је заштита командних центара, против-ракетних система, војних трупа, као и важних индустријских, административних и политичких објеката.

Оваквим системима, подршку дају посебни шпијунски сателити, радари на земљи, као и авиони типа АWАЦС.

Последњих година на овом пољу учињен је велики напредак. То је јасно показао догађај који се десио у Црном Мору од пре три године.

Тада је руски бомбардер СУ-24 у више наврата надлетао амерички разарач Доналд Цоок, на којем је инсталиран најмодернији против-ваздушни систем Аегис.

Фото: Јутјуб

На друштвеним мрежама, појавило се сведочење једног од чланова посаде који описује цео догађај: „Угледали смо Русе на радару, али пре него што су доспели у зону уништења, радар је отказао, а затим и цео систем Аегис. Понос неше флоте, постао је наша срамота!“

Американци на броду нису знали да је руски авион био опремљен најновијим системом за радио-електронску борбу „Хибини“.

Чим је пилот схватио да је примећен, укључио је „Хибини“ и снажни радио-електронски таласи су онеспособили комплетну опрему на броду.

Руски систем „Мурманск“, који контролише ваздушни простор у радијусу од 5.000 км, ради на фреквенцијама које се користе у комуникацијама између Нато штабова у Европи.

Руски експерти су развили системе који омогућавају радио-електронску заштиту у виду куполе изнад заштићене области. То је нека врста невидљивог штита за непријатељске радаре.

Овакав развој руске војне технологије озбиљно забрињава Пентагон.

Командант америчких ваздушних снага у Европи Френк Горенк каже: „Руско електронско оружје је способно да потпуно неутралише функционисање америчке електронске опреме постављене на ракетама, авионима и бродовима“.

https://youtu.be/EkzhUwqFx50

Експерти су уверени да ће у модерним ратовима кључну улогу имати оружје за радио-електронску борбу.

 

Извор: ББН