Србија

Потез Вучића поделио јавност: Посао мигрантима, а Србима?

Одавно један гест Александра Вучића није изазвао толико опречних реакција у српској јавности. Председник Србије примио је у среду мигрантску породицу из Авганистана, понудио им српско држављанство, оцу молерски посао, а његовом десетогодишњем талентованом сину Фархаду Нурију стипендију и могућност да за неку деценију буде десети председник Србије!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ИМАМ ДВА МАСТЕРА, АЛИ НЕ И ЛАКАТ ЗА ГУРАЊЕ! Премијерка позвала младе да се врате у Србији, стигли јој ОДГОВОРИ!

– Ја сам пети председник Републике Србије, ти би могао бити 10. или 11. Стварно мислим да би могао да будеш председник, само да радиш вредно. Имаш сва права да будеш председник Србије – поручио је Вучић дечаку.

Симпатични Фархад са породицом привремено борави у прихватном центру за мигранте у Крњачи. О његовом натпросечном таленту за цртање српски медији су већ правили репортаже, док је он продајом својих цртежа учествовао у прикупљању новца за лечење седмогодишњег српског дечака Немање.

Фале молери
На форумима се људи питају како то да шеф државе може да обећава посао, да ли то Вучић има неку своју фирму?
„Може ли неко у Србији да понуди посао мом пријатељу чија жена чека близанце? Није мајстор, инжењер је, Србин, не разуме се у политику… „, један је од коментара на интернету.
Вучић је у разговору са породицом из Авганистана рекао да има више фирми које су заинтересоване да запосле Фархадовог оца јер им недостају мајстори његовог профила – гипсарски молери.

 ШАМАР СРБИЈИ НА ПРЕОБРАЖЕЊЕ: Угљанин слави Сјеничку декларацију – позив на комадање државе

Без портрета нема азила
Гест председника Србије овако је видео сатирични сајт Њуз нет:
„Захтев за добијање азила у Србији који је поднела породица једанаестогодишњег А. М. из Авганистана одбијен је јер он није умео да нацрта председника Александра Вучића… Породица ће сада морати да се задовољи одласком у Швајцарску где, на срећу, услови за азил нису толико строги и деца уопште не цртају њиховог председника. Из Канцеларије за азил ипак стижу охрабрујуће вести јер су по сазнању за дечакову љубав према математици одлучили да му пруже прилику да израчуна и графички прикаже раст српског БДП-а и тако испуни услове за останак у Србији.“

 

Извор: Ј.Арсеновић-Вести