loading...
Србија

Председник Вучић се хитно огласио: “БЕСКРАЈНО ВАМ ХВАЛА НА СВЕМУ”

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић уручио је данас Златне медаље за заслуге здравственим радницима за изузетне заслуге и допринос у борби против епидемије корона вируса, који су, поводом Сретења, одликовани Указом председника од 12 фебруара.

Златном медаљом за заслуге одликована је специјалиста пнеумофизиололгије Опште болнице Чачак др Марина Левајац, као и брачни пар – медицинска сестра КЦ Ниш Марија Зекић и физиотерапеут Дома здравља Ниш Марко Зекић.

Исто одликовање, председник је уручио доктору медицине на специјализацији из анестезиологије Института за лечење и рехабилитацију Нишка бања Марку Николићу.

Постхумно, Златном медаљом за заслуге одликован је специјалиста неуропсихијатрије Опште болнице Сремска Митровица Анђелко Бачванин, а медаљу је примила његова супруга др Љиљана Станчетић Бачванин.

Такође, постхумно су одликовани и специјалиста опште хирургије Здравственог центра Неготин Славиша Несторовић, у чије је име медаљу примио његов син др Саша Несторовић, као и специјалиста хирургије ОБ Чачак Миодраг Јоровић, а медаљу је преузела његова братаница Маријана Јоровић.

Златном медаљом за заслуге постхумно је одликована и специјалиста интерне медицине и субспецијалиста гастроентерологије са хепатологијом ОБ Цхуприја Светлана Вукчевић, а медаљу је примио њен супруг Миодраг Вукчевић.

-Бескрајно вам хвала на свему што сте урадили за нашу земљу, која увек заслужује највише, а од вас је то и добила. Гледаћемо да бар нешто од онога што се за земљу дали, вратимо, а ова одликовања су један мали дуг и знак да држава зна шта сте учинили и да то не сме да се заборави – поручио је председник Србије Александар Вучић.

Он је лекарима који су примили одликовања упутио захвалност за све што су учинили и што чине сваког дана, наводећи да колико год пута да се каже хвала, и шта год се говорило, то никада неће бити довољно.

-Немојте да сметнете са ума да и код Срба, али и код других, ништа краће од захвалности не траје, а наш је посао да се потрудимо да и одликовање које сте добили остане вечна захвалност за све што сте учинили у тешким тренуцима – рекао је председник Србије.

Вучић је истакао да су преминули лекари, који су данас постхумно одликовани, дали оно што је најважније у одбрани земље, радећи свој посао на најузвишенији и најпоштенији начин.

-Они су понос наше земље – поручио је Вучић и додао да чланови њихових породица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс