Србија

ВУЧИЋ: Из опозиције од силних летовања не знају право стање – МОРА ДА СЕ МЕКАЛИСТЕР МУЧИО ДОК ИХ ЈЕ СЛУШАО!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом критике дела опозиционих лидера на састанку са Дејвидом Мекалистером на рачун српске економије, да верује да је Мекалистер после тог састанка био у одличном расположењу, јер боље од њих зна какво је стање економије Србије.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мислим да је отишао у добром расположнеју после тога, јер, изгледа, боље зна од њих у каквом је стању српска економија – рекао је председник Србије новинарима у Осечини.

– Изгледа да они не виде право стање ствари од силних брчкања и летовања – рекао је Вучић и подвукао да Србија први пут има не само буџетски суфицит као прошле године, већ и општи суфицит, на нивоу читаве државе и то без приватизационих прилива.

Вуцић је рекао да је то први пут после 1945. године наовамо а у прилог економског стања земље анвцео и дса је незапосленост релано испиод 12 одсто а била је пш“ре него0 што је псотао премијер 23, 4 па чак и 25, 9 одсто.

ВУЧИЋ ДОБИО ШАМАР ОД СВОЈИХ ПРИЈАТЕЉА! Ангела Меркел новом одлуком понижава Србију!

Вучић: Плашимо се, себе, будућности, реалности…Председник Србије Александар Вучић изразио је данас сумњу да ћемо као друштво успети нешто да се договоримо по питању Косова и Метохије и да нешто урадимо, у интересу будућности, „јер се плашимо себе, будућности и реалистичног приступа“.

Он је у разговору са новинарима у Осечини најавио да ће у септембру почети да се разговара са цивилним сектором, црквом, академском заједницом и у парламенту о питању Косова.

На питање да ли постоје рокови у вези са унутрашњим дијалогом који је покренуо и када ће бити завршен, Вучић је прецизирао да рокови не постоје, већ да постоје само они који се тичу наше будућности.

Навео је да неки кажу како је Србији наложено да по том питању нешто мора да уради, а, приметио је, највероватније нећемо ништа ни урадити, јер се плашимо себе, будућности и реалистичног приступа.

Каже да нема страх нити бојазан за економску будућност земље, додајући да Србија има много боље полазне основе од других у региону и шире и по питању стопе незапослености, раста, инвестиција.

– Подићи ћемо раст повећањем плата и пензија, не видим проблеме, то све може да буде ако будемо политицки паметни. Да ли ће се конкретизовати зависи од оцене свих нас – можемо ли да постигнемо консензус или не – рекао је.

Немогуће је, каже, постићи апсолутни консензус, али моземо да постигнемо договор већег и најдговорнијег дела друства.

Онда ће се, каже Вучић изаћи са конкретним предлозима.

– Наше је да се боримо за нас, нашу будућности и да гледамо да радимо што је могуће више, ако тако буде, не видим озбиљније проблеме – као што су одбојкаши показали да борбеношћу могу све да победе – рекао је Вучић.

„ГРОБЉЕ ИМПЕРИЈА“ Многе силе кренуле су у рат с овом земљом, али још НИКО није победио. Хоће ли Трамп то ПРЕОКРЕНУТИ?

Он је додао да од страних званичника добијамо све похвале за рад у сфери економије и додао:

– Можете да замислите мученог Мекалистера када је морао да их слуша а све то зна – рекао је Вучић и додао да је сигуран да ће Мекалистер доћи до правог закључка ма који то био.

Јуче су предсдници ДС, ЛДП, СДС и Покрета „Доста је било“ имали састанак са Мекалистером где су навели да су госту из Европе пренели да је стање економије лоше и да не да нема напретка већ напротив.

 

Извор: Tanjug