Свет

Због овог потеза, многи Срби пашће у очај: Трамп размишља да укине шансу да добијете ЗЕЛЕНУ КАРТУ!

Овај закон, каже Трамп, има циљ да заштити “раднике из мањинских заједница на чије послове конкуришу они који су тек дошли, и да им повећа плату смањењем броја неквалификованих радника који долазе у САД“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

 

Амерички председни Доналд Трамп и још двојица републиканских сенатора представили су предлог закона којим се ограничиава легална имиграција у САД, што је један од циљева из Трампове председничке кампање.

Трамп је, на конференцији за новинаре у Белој кући, рекао да у САД деценијама долазе имигранти са нижим нивоом образовања и вештина, те да ће се у новом систему, за оне који аплицирају за зелену карту, оцењивати и знање енглеског језика.

– Овај предлог закона је доказ наше борбе за америчке породице, ставља њихове потребе и Америку на прво место – рекао је Трамп, а преноси гласамерике.нет.

Једини конгресмен који се противио бомбардовању Србије: Америка СРЉА У КРВАВЕ РАТОВЕ, Трамп СЛАГАО НАРОД

Овај закон, каже Трамп, има циљ да заштити “раднике из мањинских заједница на чије послове конкуришу они који су тек дошли, и да им повећа плату смањењем броја неквалификованих радника који долазе у САД.”

Раније ове године, сенатори Том Котон и Дејвид Перду су представили законски предлог којим би се број легалних имиграната смањио на 500 000 годишње, уместо миллион колико их стиже у САД.

Предлог који још није прошао Сенат, такође позива на ограничавање доласка чланова породица легалних имиграната – више неће бити лутрије за зелену карту, а и само њено добијање биће теже него раније.

Котон каже да само један од 15 легалних имиграната дође у САД због пословних вештина које поседује, и да би смањење броја ниже квалификованих радника који долазе помогло да се повећају животни стандард и економски раст.

Подсећамо, ДВ лутрија – Диверситy Иммигрант Виса Програм се спроводи на годишњем нивоу и регулише га америчко Министарство спољних послова (Департмент оф Стате). Сваке године се случајним избором додели 55 хиљада имигрантских виза држављанима земаља које имају низак број издатих исељеничких виза у САД.

Правила за учешће у овом програм су врло једноставна, али у исто време веома стриктна. Земље које учествују у овом програм су подељене у шест региона и правило је да земље које су у последњих пет година послале више од 50 хиљада имиграната немају правило учешћа.

Такође, ниједној земљи у региону не може бити додељено више од седам процената укупног броја виза. Сваке године се у Србији пријави између 20 и 30 хиљада грађана, а око 300 њих добије на овој лутрији.

 

Извор: Telegraf.rs