Православље

АКО НЕМАТЕ НОВЦА, ПОСАО И СРЕЋЕ У ЉУБАВИ ПОМОЛИТЕ СЕ ОВАКО: Чудотворна молитва Свете Ксеније!

Молитва Свете Ксеније Петроградске чини чуда. Молитва Свете Ксеније Петроградске позната је свим православцима.

Молитва служи да се човекова душа споји са Богом. Молећи се, човек своју душу олакшава, окрепљује свој дух и добија нову божанску снагу.

Многи лакше превазилазе све животне проблеме уз помоћ молитве. Међутим, треба знати и ком свецу треба да се обратимо када западнемо у одређене неприлике. Молитва Светој Ксенији Петроградској највише помаже људима, који су у оскудици са новцем, незапослени су или имају љубавне проблеме.

Молитва Свете Ксеније Петроградске:

“О, света свеблажена мати Ксенијо! Ти си под заклоном Свевишњега живела вођена и укрепљивана Богомајком. Глад и жеђ, студен и врелину, увреде и гоњења претрпела си, дар прозорљивости и чудотворства од Бога си добила и под заштитом Свемогућег покој нашла.

Сада те Света Црква као миомирисни цвет прославља стојећи на месту твог погребења, пред иконом твојом светом и као живој, која си са нама, молимо ти се: прими молитве наше и принеси их престолу Милосрдног Оца небеског и имајући смелост пред Њим, измоли вечно спасење онима који теби притичу, обиље благослова за добра дела и прегнућа наша и избављење од свих недаћа и жалости. Заступи светим твојим молитвама пред Престолом Свемилостивог Спаситеља нашег нас недостојне и грешне

Помози, Света блажена мати Ксенијо, деци да се светлошћу Светога крштења озаре и печатом Духа Светога запечате, да се дечаци и девојчице у вери, честитости и богобојажљивости васпитавају и успеха у учењу имају, да се болесни и слаби исцеле, породичну љубав и слогу ниспошљи, монахе удостој да се добрим подвигом подвизавају и од увреда их огради, пастире у крепости Духа Светога учврсти, народ и земљу нашу у миру и спокојству сачувај и сажали се на оне који су у предсмртни час лишени причешћа Светим Христовим Тајнама. Ти си нам нада и уздање, брзо услишење и избављење, теби благодарност узносимо и с тобом славимо Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и кроз све векове. Амин!”
Извор: Opanak.net
БОНУС ВИДЕО:

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2017.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930