Издвајамо Србија

МАЈКА ИВАНЕ БОДРОЖИЋ: Заташкали су убиство моје Иве, жена Жељка Митровића претила мојој ћерки!

БЕОГРАД – Сахранила сам све што сам имала! Живим и постојим само за дан кад ћу сазнати ко је убио моје дете! Не знам да ли је некоме сметала због памети и успеха или из неког другог разлога, ја само желим да кривац одговара по закону.

Овим речима исповест за Курир почела је Нада Бодрожић, мајка Иване Бакић Бодрожић, која је 11. децембра прошле године нађена мртва у соби 326 хотела „Хајат“ у Београду. Званична истрага утврдила је да је у њеној крви било кокаина и анестетика пропофола, а поступак је покренут против медицинског техничара са ВМА који се сумњичи да јој је продао лек.

Loading...

Седам година у вези

Иако претпоставља ко је крив за смрт њене ћерке, Нада Бодрожић, посланица у покрајинском парламенту, не жели да их открива без доказа. Скоро годину дана од трагичне смрти ћерке сигурна је само у једно, а то је да њена Ивана није извршила самоубиство и да неко покушава да заташка начин на који је преминула.

– Велику сумњу буди ми то што уопште није утврђено време нити узрок смрти моје ћерке. Налази су дали потпуно различите резултате, патолог је пронашао да је умрла због пропофола, док се у токсиколошком налазу са ВМА наводи да је узрок смрти предозираност кокаином. Нигде не постоји ни записник о прегледу леша – објашњава своје сумње очајна мајка.

Она каже да је добро познавала своју ћерку и да зна да је волела живот и имала велике планове за будућност.

– Радила је на великом међународном пројекту, али је имала још веће планове приватно – већ је ишла на консултације о вештачкој оплодњи јер је желела да се оствари као мајка – кроз сузе се присећа Нада.

Последњи пут кад је чула ћерку договарале су се да традиционално с пријатељима наредног викенда оките јелку.

– Волела је да нам је кућа пуна људи – додаје она.

Нада Бодрожић не скрива да је знала да је њена ћерка у љубави с власником телевизије Пинк Жељком Митровићем.

– То није тајна, забављали су се седам година. Цео Београд је знао за то, нису се крили, излазили су и путовали заједно. Обећавао јој је да ће се развести, знала је то и Жељкова супруга. Знам да је Иви због тога претила – каже Нада Бодрожић.

Позив од Митровића

Да се нешто лоше догодило њеном детету, тог јутра јавио јој је управо Митровић.

– Жељко ме је позвао и јавио ми да је добио информацију да нешто није у реду и да Ива можда није добро. Рекао ми је и да је није видео два дана, јер је био у великој гужви. Решила сам да одмах кренем за Београд, кад ме је позвао Бане Стојановић, директор „Сити рекордса“, и изјавио ми саучешће. Тада сам пала у несвест – присећа се тренутка кад је примила трагичну вест.

У данима који су уследили, како каже, полиција је није обавестила чак ни о томе да јој је дете мртво, а камоли о резултатима истраге.

– Дан после сахране, први пут сам ушла у хотелску собу у којој је моје дете провело последње тренутке живота. Не можете да замислите како је мајци кад помисли на то, а мора да остане присебна како би сама склопила коцкице и прикупила све доказе које су пропустили да узму они који је требало да то ураде – рекла је наша саговорница.

До сада је, како каже, ћутала.

– Моје ћутање је имало за циљ да помогнем полицији и тужилаштву да раде свој посао и да не испадне да ја угрожавам ток истраге – наводи Нада Бодрожић.

Сутра наставак: Како су сакрили доказе

Полиција

ОДУЗЕЛИ ЈОЈ ПИШТОЉ ДА НЕКОГ НЕ УГРОЗИ

Нада Бодрожић је током своје потраге за истином о смрти ћерке доживела многе непријатности, али јој је можда најтеже пала оптужба да је „опасна по друге“.- Бар једном недељно доживим неку непријатност, али сам се изненадила кад је полиција од мене захтевала да предам револвер, за чије држање имам дозволу још од средине деведесетих. У образложењу је писало да бих могла да будем опасност по друге. Наравно, нису објаснили по кога – огорчења је Бодрожићева.

Радила на Пинку
ТВОРАЦ ВЕЛИКОГ ПРОЈЕКТА

Ива Бодрожић, према речима њене мајке, пуно енергије и знања уложила је у компанију „Пинк“, у којој је радила.- Пуне две године радила је за Пинк, углавном без надокнаде, хтела је да помогне да се побољша програмска шема и да се Пинк претвори у модерну телевизију. Њен пројекат био је и „Клик Пинк“- рекла је Нада Бодрожић.

Сумњиво 

КО ЈЕ МЕЊАО СТАТУСЕ

На питање да ли су тачне спекулације да је после трагедије неко изменио статус који је на Фејсбук пре смрти поставила њена ћерка, мајка је кратко одговорила:- Промењен је, а то није учинио нико из наше породице – мистериозно је одговорила Нада Бодрожић.

Хронологија

11. децембра 2014.
Ива Бодрожић нађена мртва у хотелској соби

14. децембра 2014.
Сахрањена у кругу најближих у месту Сириг

15. децембра 2014.
Мајка посетила собу 326, у којој је Ива преминула

10. новембра 2015.
У тужилаштву треба да буде саслушан медицински техничар

 

Аутор: Зорица С. Радуловић, Јелена Спасић

Извор: Курир.рс

Loading...
loading...
loading...