loading...
Србија

ПОБЕДА СРБИЈЕ за Пацолија је ТАКТИЧКО ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИШТИНЕ у договору са Америком

Не дозволимо разочарање, рекао је шеф косовске дипломатије у емисији Интерактив на КТВ

 

Косово нема довољан број гласова за чланство у Интерполу па ће Приштина извести “тактичко повлачење” у договору са САД, изјавио је данас заменик премијера и министар спољних послова Беџет Пацоли у емисији Интерактив КТЦ-а, пренела је приштинска Коха диторе.

ПУКЛО КАО АТОМКА – ПОЛИЦАЈАЦ ВЛАДИМИР САВИЋ ОТКРИВА: Зоран је убица, отац и брат саучесници! ЕВО ШТА ЈЕ МОТИВ!

Пацоли каже да Косово није довољно радило на том чланству, а проблем је и то што се Генерална скупштина Интерпола ове године одржава у Кини, која није признала косовску независност.

– Чланство у Интерполу захтева много рада и велико ангажовање. У тренутку када сам дошао, видео сам да се на томе радило, али не како треба. Веома сам скептичан и уопште нисам храбар да кажем да ће све ићи како треба у вези са тим , јер је домаћин овог самита поставио барикаде – рекао је Пацоли.

Као пример је навео да косовским представницима, који треба да учествују на тој скупштини, још, како је рекао, нису послате визе.

– Велика је одговорност рећи да се повлачимо. Уверен сам да ће људи разумети, али морамо учинити тактичко повлачење у сарадњи са САД и да се припремимо за наредни самит следеће године, који ће бити одржан у Абу Дабију – рекао је Пацоли уверен да ће Приштна до тада обезбедити довољан број гласова.

– Не дозволимо разочарање – рекао је он у емисији Интерактив на КТВ.

КАЛАШЊИКОВ ОСУО ПАЉБУ ПО ТРАМПУ Вратите Србији Косово

Пацоли је рекао да је за неколико дана рада обезбедио 25 усмених потврда за подршку на наредној скупштини Интерпола, али смо још много далеко од потребног броја за улазак.

За чланство Косова у Интерполу потребно је да Приштина обезбеди 115 гласова подршке земаља чланица.

 

Извор: Telegraf.rs / Tanjug