Србија

На делу је ПОВАМПИРЕЊЕ ТАЈКУНСКЕ ПОЛИТИКЕ! На власт би да се врате они којима је држава била СЕРВИС ЗА ЛИЧНО БОГАЋЕЊЕ!

Драган Ј. Вучићевић, главни уредник Информера, открива шта ће се заправо догодити после, како је рекао, повампирења тајкунске политике у Србији, односно после укидајуће пресуде газди Делте Мирославу Мишковићу

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мишковић је у првостепеној пресуди био осуђен на пет година затвора због милионске утаје пореза. Због тога што је отео неке паре од наше деце, свих нас, наших болница, наших вртића, наших школа и присвојио себи. Онда је та пресуда дошла на апелациони суд. Пазите сад, апелациони суд који у 99 одсто случајева или преиначи пресуду првостепеног суда или је укине. А сада доноси одлуку да се процес врати на почетак. То је „најкукавичкија“ одлука – рекао је Вучићевић и додао:

ОПШТА ФРКА У КЕЛНУ: Око 100 „делија“ у тучи са домаћим навијачима, Иван Богданов изненадио Немце

– Кажу није дозвољено коментарисати судске пресуде, ја не коментаришем судску пресуду, јер нисам правник, адвокат или судија, па да кажем јесте он крив или није крив. Само указујем на једну велику нелогичност и на просту ствар да, ако сте ви врховни судија, судија апелационог суда, имате веће судија, где би требало да буду најумније судије, онда они кажу „овде има неких процедуралних пропуста и ово вратите на почетак“. Зашто? Ако има доказа, онда неко ко је предмет те тужбе, тог суђења, треба да одговара и треба да иде у затвор, и треба да плати финансијску казну. Ако неко ко је предмет тог спора није крив, онда треба да се укине пресуда.

Вучићевић је истакао да је очигледно да у овом предмету није било елемената за ослобађање, али се ишло на то да се процес врати на почетак.

– Саша Јанковић сад каже да је Мишковић политичка жртва. Каква политичка жртва? Чија политичка жртва? Прави се намерна замена теза, где је жртва онај који је учествовао у најдивљачкијој приватизацији у овој земљи, жртва је црни јунак транзиције Србије, који се обогатио док је ова земља осиромашила. Дакле, он је политичка жртва, а ми смо некакви ваљда насилници. Ми, грађани Србије. Зашто се све то ради? Па зато да би се на власт вратили они којима држава служи као лични сервис, за лично богаћење, оних који су од 2000. до 2012. показали како рукују и шта раде са државом, и како би да раде са државом – навео је главни уредник Информера.

Према Вучићевићевим речима, Вучић је на вест око укидања пресуде Мирославу Мишковићу реаговао попут већине грађана, јер очекује одговор правне државе и то да ће у Србији коначно једном заувек покаже и докаже ко је бизнисмен и пословна елита, а ко је лопов.

НИ САМА ВИШЕ НЕ ЗНА: Након исмевања посете Београду, ево шта је Наоми Кембел рекла о Србима!

– Једном заувек је потребно да се зна ко је опљачкао државу, а ко је елита. То је неопходно, неопходно за функционисање државе Србије. За функционисање свих нас. Ми морамо да знамо ко је од ових људи који изигравају пословну-политичку-економску елиту заправо лопов, ко је учествовао у пљачки Србије. Тек када будемо то знали можемо да говоримо да живимо у држави која је правна држава. Наши саговорници у врху тужилаштва и полиције кажу нам да се завршавају врло озбиљне истраге неких приватизација и неких транге-франге односа и неких пљачки државне имовине непосредно после 2000. али и пре 2000. године. Очекују се најдаље пре Нове године крупна хапшења, најкрупнијих зверки у Србији – истакао је Вучићевић.

 

Извор: Pink.rs / Informer.rs