Свет Србија

САСТАЛИ СЕ У ФРАНЦУСКОЈ и гледају како да „спасу“ Србију од Русије и Турске

Француски председник Емануел Макрон је у говору о реформи ЕУ, одржаном на универзитету Сорбона, рекао и то да би реформисана и „поједностављена“ Европска унија требало да „буде отворена за земље Балкана, како оне не би окренуле леђа ЕУ и пришле Русији и Турској“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је ту нагласио да земље балканског региона треба примити кад испуне све услове за пријем.
Из излагања француског председника јасно произилази да би европско отварање према Балкану требало да се догоди од 2024. године – датума када би и сама Унија била реформисана.

Обележио пут

По Макрону, прво би 2019. били изабрани европски посланици на основу мешовитих изборних листа – у свим земљама могли би да се кандидују сви кандидати.

Тадић оптужио Чеду да је ишао у затворске посете инспираторима Ђинђићевог убиства

– Ти посланици ће радити за нову европску трансформацију, рекао је Макрон и додао: „А 2024. године имаћемо овде Олимпијске игре на којима ће бити интонирана европска химна Ода радости.“ Била је то алузија на европске реформе које би до тада требало да буду спроведене и нову федерализовану унутрашњу архитектуру ЕУ која би до тада требало да буде успостављена.

Све заједничко

За федерализовано језгро зоне евра он је предложио заједнички парламент, министра финансија, заједнички буџет, затим тужилаштво за организовани криминал и тероризам, као и академију за обавештајне послове, а нуди и заједничку одбрану и то са јеретичким захтевом да „војници из свих земаља чланица буду у свим армијама Уније уколико желе“. Макрон је разрадио чак и предлог заједничке дипломе за средњошколски и универзитетски ниво…

ОВО СУ СРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ КОЈИ СУ БИЛИ АГЕНТИ ЗАПАДНИХ ТАЈНИХ СЛУЖБИ: Ево како су уништавали Србију!

Макрон тражи да се о овоме поведе јавна расправа у земљама ЕУ. Иако није употребио реч федерација, он је описао верзију недвосмислено федералне ЕУ. До те мере да га је новинарка Франс преса упитала: „Ако идете до краја ваше логике, да ли је Француској уопште потребан буџет ако постоји европски, да ли јој је потребан председник ако постоји европски и да ли сте ви спремни да будете кандидат?“

 

Извор: Vestionline.com