Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОБЕЋАО: Плате и пензије ће бити веће него икада!

Он је изнео податак да је суфицит у августу 6,5 милијарди динара односно око 570 милиона евра

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас изјавио је да ће ове године бити значајно повећање плата и пензија и да ће то бити и трећи стуб раста уз најаву да ће плате достићи 445 до 450 евра, а након следећег повећања ће бити и 500 евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Плате ће бити веће и пензије ће бити веће него икада – рекао је председник Србије за РТС и подвукао да је то могуће јер имамо стабилну финансијску ситуацију у земљи.

Он је изнео податак да је суфицит у августу 6,5 милијарди динара односно око 570 милиона евра.

Вучић је подсетио да је планирани дефицит био 5 милијарди динара у овом периоду, а имамо суфицит од 6,5 милијарди што је неочекивано.

Како је рекао разговарао је са премијерком Аном Брнабић и имамо више новца да потрошимо зато што имамо тај суфицит, а при том нигде се са исплатама не касни ни дана, нити плате, нити пензије, нити се било где друго касни.

Вучић је рекао да ће грађани имати разлога да се обрадују пре краја године мимо онога што се спрема од јануара 2018. године.

Указао је и да је понекад изненађен жељом неких људи да ствари прикажу горим него што јесу.

Председник Србије је указао да је Србија прошла седми аранжман са ММФ, да је ниво незапослености најнижи у последњих чак и десет година, да је највећа покривеност увоза извозом.

Назначио је да имамо веће директне стране инвестиције него четири земље плус једна територија у региону заједно, а такође је и извоз на нивоу свих осталих укупно.

Указао је и да нисмо раст заснивали на потрошњи, а да ће ове године уследити и значајан раст плата и пензија што ће бити и трећи стуб раста економије Србије.

Према његовим речима сви ће у јавном сектору имати највеће плате.

Навео је да је пре три године плата била 356 евра, да је сада око 405 а биће од 445 до 450 и у следећем повећању ће ићи и на 500 евра.

Вучић је назначио да када говори о платама не мисли само на јавни сектор већ и на приватни који треба да буде атрактивнији за запошљавање људи него што је то случај са јавним сектором.

Како је рекао функционишемо на здравим ногама, а за неке је најтежа вест та да ће струја поскупети за два одсто, што је око 60 динара на месечном нивоу.

„И то је најтежа вест“ подвукао је и поручио да стабилно и чврсто стојимо и да ће мере које се предузимају донети и доносе резултате.

Председник Србије је навео да ће раст БДП ове године бити око 2 до 2,5 одсто, а да ћемо догодине имати и четири одсто.

Подсетио је да је ове године била ужасна хидролошка ситуација, лед на Сави и Дунаву а затим и незапамћена суша која је само принос кукуруза смањила за 40 одсто, али и поред тога смо у плусу у расту БДП.

 

Извор: Телеграф.рс / Тањуг

БОНУС ВИДЕО