Србија

ВУЧИЋ о нападу на новинарке Пинка: СИЛЕЏИЈЕ И БАТИНАШИ ЋЕ БИТИ КАЖЊЕНИ, ОНИ НИСУ БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ!

Председник Србије Александар Вучић је након напада присталица Двери на новинарке Пинка, поручио да ће силеџије и батинаши бити кажњени, те да је згрожен негирањем насиља.

Посетио сам обе новинарке, то су веома пристојне и дивне девојке. Постоији једна ствар која ме је згрозила као човека не као председника Србије – негирање насиља. Гордану Узелац је нападач ударио између браде и уха. На најгорем месту. Грозно је да тражите разлоге и оправдање од иначе ужасно тешке ствари која се догодила – рекао је Вучић одговрајући на питања новинара.

– Преломило се тешко за чланове породица тих девојака, који су веома уплашени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Извињавамо се, јер смо као држава то либерализовали и дозволи да се окупљају рачунајући на њихову свест. Три месеца смо трпели противзаконитои одржавање протеста. Имали су најбесмисленије захтеве, све смо трпели јер је то одраз демократије. Ни пријаву за скуп нису подносили, али силеџијско понашење не може да се дозволи. Силеџије које туку жене не могу бити будућност Србије – подвукао је Вучић.

Председник очекује да нападачи буду кажњени, и најављује да ће бити затражен пооштравање казни.

– Видео сам фотографије убијене Јелене Марјановић и то је језиво. Отац сам и женског детета, згрозите се да видите да неко може жени на осам места лобању да пробије – рекао је Вучић и додао да неће да учествује у томе да се од таквих људи праве хероји.

– Што се тиче политике оних који су се окупли испред Пинка јуче, било их је тек 230, у једном моменту највише 475. Надлежни органи ће утврдити да ли постоји одговорност организатора, али силеџије и батинаши ће бити кажњени – додао је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић стигао је данас у Лозницу где се у градској управи састао са градоначелницима Лознице и Ваљева, као и председницима општина Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ и Бајина Башта.

Извор: Pink.rs/Informer.rs