Свет

Кина: Америка је направила велику грешку

Јужна Кореја поздравила је нову резолуцију Савета безбедности Уједињених нација о новим санкцијама Северној Кореји због њеног шестог и најснажнијег нуклеарног теста, која је једногласно усвојена.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јужна Кореја је саопштила да је једини начин да Пјонгјанг избегне изолацију и економске санкције окончање нуклеарног програма и наставак дијалога, пренео је Ројетрс.

„Северна Кореја треба да схвати ће несмотрен изазов против међународног мира само донети још снажније међународне санкције против ње“, саопштила је Плава кућа.

Нове санкције Северној Кореји: Ким Џонг Уну се ово сигурно неће свидети

И премијер Јапана Шинзо Абе поздравио је усвајање резолуције и рекао да је важно променити политику Северне Кореје наметањем вишег нивоа притиска.

Трамп је направио грешку

Кинеска новинска агенција Синхуа навела је у коментару да је администрација америчког председника Доналда Трампа направила грешку одбацивањем дипломатског приступа према Северној Кореји.

Сједињене Америчке Државе треба да се пребаце са изолације на комуникацију како би окончале „бескрајну претњу“ на Корејском полуострву где су „нуклеарни и ракетни тестови изазвали оштрије санкције, а оштрије санкције позивају на нова тестирања“, навела је Синхуа.

Северна Кореја није издала саопштење након усвајања нове резолуције СБ УН, али је јуче упозорила да ће нанети „највећу патњу“ Сједињеним Америчким Државама ако Вашингтон настави да се залаже за оштрије санкције Уједињених нација после шестог нуклеарног теста Пјонгјанга.

У саопштењу севернокорејског министарства спољних послова каже се да ће се, ако Вашингтон буде утицао на усвајање „илегалне и незаконите резолуције“ о оштријим санкцијама, Пјонгјанг побринути да САД „плате цену“, објавила је државна агенција КЦНА.

ПАЦОЛИ ИМА ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН: Румунија признаје Косово – ПЛАТИЋУ ЗА ТО 100 МИЛИОНА ЕВРА!

– Мере које ће предузети Северна Кореја нанеће САД највећу бол и патњу икад у њиховој целој историји – саопштило је министарство, пренео је АФП.

Свет ће, како се додаје, „посматрати како Северна Кореја може да укроти америчке гангстере предузимањем низа акција које су оштрије него што су они икад могли да предвиде“.

 

Извор: Vestionline.com

 

Бонус видео:

https://youtu.be/svUDnR7Uws8