Србија

СТРУЧЊАЦИ КАЖУ ДА ЗОРАН ВЕРУЈЕ ДА ЈЕ У РИЈАЛИТИЈУ: Он нема савест и НИКАД НЕЋЕ ПУЋИ И ПРОГОВОРИТИ О ЗЛОЧИНУ!

Фото: Јутјуб

Марјановић је нарцис, који живи у свом ‘ријалитију’ и нема шансе да призна шта се заиста десило са његовом супругом * Он се у затвору не понаша као невин човек

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић неће ‘пући’ у притвору и неће у догледно време проговорити о стравичном убиству своје супруге Јелене Марјановић, убеђени су стручњаци, психолози и криминолози са којима смо јуче разговарали. Марјановић је, процењују наши саговорници, ‘патолошки нарцис’ који живи у неком свом ‘ријалитију’ и нема грижу савести која би га натерала да се покаје и проговори. Он искрено воли само и једино себе, а у притвору се не понаша као невин човек.

НОВИ УДАРАЦ ЗАПАДУ: Турска уплатила Русији аванс за систем С-400, који не обара руске авионе због истог чипа

Иначе, како сазнајемо, Зоран у Централном затвору не прави никакве проблеме.

– Понаша се у складу са кућним редом, уредно једе и шета. Не жали се и нема никакве посебне прохтеве. У ћелији, коју дели са још тројицом притвореника, углавном ћути, не прича много са цимерима, али то није ништа неуобичајено. Имао је посете и у уторак је од породице добио пакет са храном и осталим потрепштинама… – казао нам је извор из овог затвора.

Психолог Александра Јанковић каже да за њу није изненађење то што је Марјановић у затвору психички стабилан и што се држи „домаћински“.

– Зоран се не налази у изолацији, где би у самоћи почео да се преиспитује. Он је у групној ћелији и има права на посете, а вероватно до њега долазе и новине које су испуњене његовим ликом и делом. Дакле, јавност је и даље јако присутна у његовом животу. Зато он још има осећај да је у неком ријалитију и да су све камере упрте у њега – објашњава Јанковићева. Она истиче да Зорану у одржавању илузије да је он „главна звезда“ помажу и особе које се појављују као заштитници његовог лика и дела.

– То све такође Марјановићу додаје на важности и оставља утисак да је он некаква „црна звезда“. Ускоро ће се, како је почело, оснивати његови фан клубови. Можда би се све ово најлакше објаснило реченицом: Сан сваког Србина је да му се слика једном појави у новинама, пре читуље – наводи наша саговорница и наглашава да не треба заборавити ни улогу његове породице, са којом и даље одржава „увежбану шифровану комуникацију“:

– Зоран Марјановић је схватио да више нема шта да изгуби. Ако је невин, он излази из затвора као жртва и постаје звезда, а ако је крив, остаје познат као неко ко је скоро две године обмањивао јавност. Зоран је у некој својој фантазији добитник и на један и на други начин. Ипак, треба сачекати, јер време ће показати шта ће бити од свега тога…

Криминолог Златко Николић каже да је Зоран тип личности који се у психологији одређује као ‘нарцис’.

– Писао сам у својим научним радовима да се често догађа да особе у првој фази боравка у притвору помишљају на суицид, на такозвано фаталистичко самоубиство. Међутим, Зоран је нарцис, он никако неће дићи руку на себе јер себе највише воли. Осим тога, сматрам да он неће ‘пући’ у затвору јер себе види изнад свега и изнад свакога – објашњава Николић.

Према мишљењу форензичког психолога Милана Костића, то што се Марјановић брзо прилагодио затворским условима може значити да он уопште не размишља о осећају кривице.

– Обично, кад се невини људи нађу у затвору, од почетка исказују неки протест, не једу, не спавају, буне се… Међутим, како јављају медији, Зоран је брзо и лако прихватио ту средину. Дакле, могло би се закључити да је он душевно здрава особа, али и то да се он не преиспитује у вези са трагичним догађајем у Борчи. Међутим, сматрам да је још рано да се правилно процени Марјановићево понашање. Видећемо у наредном периоду шта ће се догодити… – рекао је Костић.

ПАНИКА У САД! ПУТИН ДОБИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ: Електромагнетна бомба претвара непријатељску технику у хрпу гвожђа!

Подсетимо, певачица Јелена Марјановић је зверски убијена 2. априла 2016. године, а њено унакажено тело је пронађено сутрадан, 3. априла у каналу покрај насипа у Борчи. Зоран је полицији пријавио да је непосредно пре убиства шетао у близини насипа са Јеленом и ћерком, кад је његова супруга, наводно, отишла да џогира и нестала.

После скоро годину и по дана, 15. септембра, Зоран је ухапшен због Јелениног убиства.

 

Извор: Informer.rs