Свет

Ураган Ирма наставља да разара Флориду: Потпуни мрак у градовима, кранови од ветра падају на зграде (ФОТО) (ВИДЕО)

На Телеграфовом блогу из минута у минут пратите кретање урагана Ирме, као и последице које је оставио над подручјима кроз које је протутњао

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ураган Ирма, који је због слабљења ветрова на брзину од 135 километара на час спао на олују категорије 1, приближава се региону залива Тампа на Флориди, након што је изазвао бујице, чупао кровове и изазивао нестанке струје широм ове америчке савезне државе. Ирма је претходних дана разорила карипска острва, при чему је најмање петоро људи изгубило животе, а штета коју је оставила за собом је огромна.

ЧАНАК: Прихватање косовске реалности је добро за Србију

Очекује се да ураган за сада остане над Флоридом и потом настави према америчким савезним државама Џорџија, Алабама и Тенеси.

Иако се претпоставља да ће Ирма у међувремену ослабити на ниво тропске олује, национални центар за урагане издао је саопштење да је ураган и даље опасан по људске животе.

https://youtu.be/5n2D0DMkeuU

12:48 – Национални метеоролошки центар издао је нова упозорења због торнада за делове Флориде, али и за делове државе Џорџија све до 11 сати у понедељак по локалном времену.

12:30 – Према последњим информацијама, 5,6 милиона људи на Флориди је без струје и ситуација је и даље драматична.

12:15 – Ураган Ирма је на 100 километара удаљености од Тампе, а путем му се смањује интензитет. Према најновијим прогнозама, током дана требало би да настави да губи на снази и пређе у категорију тропске олује, јавља Тхе Гуардиан.

11:30 – Полиција је потврдила да је двоје полицијских службеника погинуло на дужности.

10:59 – Како пише „Миами Хералд“, а преноси „Тхе Гуардиан“, у Мајамију се трећи кран срушио на зграду.

Први се срушио у недељу преподне, а други у поподневним сатима.

Construction crane cracks in downtown Miami

Video shows a construction crane in downtown Miami that cracked in Hurricane Irma’s fierce winds. “I heard a loud crack, and then like a boom,” one witness said http://cnn.it/2wQnHmN

Posted by CNN on Sunday, September 10, 2017

10:15 – Полиција Мајамија упозорава грађане да није сигурно да излазе из кућа.

09:46 – Према првим проценама које је направио АццуWеатхер, штета настала ураганима Ирма и Харви могла би да износи око 290 милијарди долара. Само на Флориди од урагана Ирме претпоставља се да ће бити штета од 65 милијарди долара.

09:30 – Око 4 милиона људи на Флориди је без струје, јавио је ЦНН.

08:28 – Прво на удару Ирме биће подручје јужно од града Лејкленда, који се налази источно од густо насељеног региона Тампа беја.

08:02 – Амерички председник Доналд Трамп одобрио је да се на Флориди прогласи стање природне катастрофе и наложио федералну помоћ овој држави погођеној ураганом Ирма.

Floods in Miami as Irma hits the city

This video shows the flooding on the streets of Miami as the city is hit by Hurricane Irma http://cnn.it/2fd1Xrs

Posted by CNN on Sunday, September 10, 2017

Residents rescue stranded manatees near Sarasota

Manatees were rescued after being stranded near Sarasota as Hurricane Irma sucked up water from bays along the Florida coast. http://cnn.it/2gWKcjC

Posted by CNN on Sunday, September 10, 2017

Извор: Telegraf.rs