Регион

Јосиповић: У Србији је практично реафирмисано четништво

Бивши хрватски председник Иво Јосиповић је, оцењујући односе Хрватске са земљама региона рекао да се, када је Србија у питању, политика сарадње из његовог периода председњиковања, поново вратила на политику конфронтација.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гостујући на загебачкој Н1 тв, Јосиповић је рекао да се не сме заборавити да је у Србији, како је рекао, практично реафирмисано четништво.

ЗАПАД НАМ ПРЕТИ: Дају нам 18 месеци да признамо Косово, у супротном нам следи одмазда

На констатацију да је премијер Андреј Пленковић рекао да треба решавати отворено питања са Србијом и питање како је то могуће ако је у Загреб стигла дипломатска нота у којој Ивица Дачић тврди да никакве агресије на Хрватску није било, Јосиповић каже да је корак напред био учињен у време некадашњег председника Бориса Тадића, иначе, његовог блиског пријатеља.

Јосиповић сматра да ће сукоб Хрватске и Словеније бог арбитражне пресуде о граничном спору у Пиранском заливу трајати, па чак и генерисати разне. како је рекао, немиле догадјаје.

Коментаришући спор Хрватске и БиХ настао због градње Пељеског моста, чему се СДА, односно Бакир Изетбеговић противи, Јосиповић каже да то види пре свега као унутарполитичко питање БиХ.

– Суштински не видим разлог зашто би се БиХ супротстављала градњи моста, не видим проблем. Више ми то сличи на потпиривање ватре – рекако је Јосиповић.

 

Извор: Vestionline.com

 

Бонус видео: