Свет

Тражила је аутограм од Хитлера и пољубила га, а због његове реакције, снимак је дуго био забрањен! (ВИДЕО)

Иако је био један од највећих злочинаца Другог светског рата, није тајна да су поједине жене обожавале Адолфа Хитлера, посебно пре крвавог покоља. То управо доказује и снимак на којем се види жена која од њега тражи аутограм, а потом га пољуби, што је изазвало бес нацистичког вође.

На снимку је Карла де Вриес из Калифорније, која је пољубила Хитлера када му је тражила аутограм, током Олимпијских игара у Берлину 1936. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хитлер је више пута покушао да је избегне, а снимак је дуго био забрањен за немачку јавност, јер је приказивало нацистичко обезбеђење као слабо.

Карла је тада путовала по Европи и покушавала је слика Хитлера из непосредне близине. Успела је да се пробије кроз његове безбедносне кругове.

Након овог инцидента Хитлер је отпустио неке припаднике свог обезбеђења, преноси даилyстар.цо.ук.

Карла је рекла да је само хтела да га загрли јер јој се чинио пријатељским и љубазним.

– То је било импулсивно. Дошла сам да га сликам. Он се нагнуо и осмехнуо ми се, што ми се учинило пријатељским. Када ми је дао аутограм, наставио је да се смеши, па сам га пољубила – рекла је она

Нацистички лидер је Олимпиијаду користио да промовише своју нацистичку идеологију и забранио је Јеврејима да учествују. Када су му други народи претили бојкотом, дозволио је спортистима других етничких група да учествују.
Извор: Telegraf.rs