Издвајамо Свет

АМЕРИКАНЦИ ТОТАЛНО ОДЛЕПИЛИ – ТВРДЕ ДА СУ КЕНЕДИЈА УБИЛИ РУСИ! Москва одговара: ТО СУ ДИВЉАЧКЕ ИНСИНУАЦИЈЕ!

Покушаји да се убиство Џона Кенедија повеже са Русијом су дивљачке инсинуације, оценила је портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија Захарова

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Захарова је регаовала поводом писања америчких медија да је наводни Кенедијем убица Ли Харви Освалд док је боравио у СССР „могао ступити у контакт са совјетским специјалним службама и проћи одговарајућу обуку“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У САД су информације о том атентату деценијама држане у тајности. А ако се сада одједном почињу конструисати дивљачке инсинуације у чији контекст се увлачи Руска Федерација – онда је то само за жаљење. Јер, и о том злочину су потребне информације, а не дезинформације – истакла је она.

Захарова није крила да је „потресена и самим начином постављања питања“.
– Ствар се изврће. Тако да чак нисам ни замишљала да је тако нешто могуће – каже.

Додала је да је објављивање нове „порције“ докумената о убиству Кенедија „суверена ствар Сједињених Држава“, као и да одлично разуме пажњу коју то привлачи у свету код историчара, политиколога и људи који су годинама покушавали да дођу до истине о атентату.

Подсетимо, Доналд Трамп је најавио да ће хиљаде нових докумената о убиству 35-ог председника у Даласу бити објављене крајем октобра.

 

Извор: Факти.орг