Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ БЕСАН НА НАПРЕДЊАКЕ – ПРАВИ НОВУ СТРАНКУ: Ево зашто Тома није био на рођендану СНС-а…

Фото: Јутјуб

Бивши председник не жели у политичку пензију, а и револтиран је понашањем првака СНС према његовом сину Радомиру, па зато није дошао ни на 9. годишњицу странке

Томислав Николић, бивши председник Србије, близу је одлуци да формира свој покрет или странку, сазнаје Курир. Николић је о овом потезу размишљао још док је обављао функцију председника, али је с реализацијом идеје одлучио да сачека, да би сада, тврди извор нашег листа из Николићевог окружења, одлучио да оформи своју организацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога се Николић и дистанцирао од СНС, па прекјуче није дошао на прославу деветог рођендана странке коју је основао.

Љут због кандидатуре

А шта је то што је бившег председника натерало да се сада ангажује на оснивању странке/покрета? Према речима нашег извора, Николић жели активно да учествује у политичком животу Србије и вођење Канцеларије за сарадњу са Русијом и Кином не задовољава његове амбиције. Исто тако, он је револтиран понашањем првака напредњака према његовом сину, градоначелнику Крагујевца Радомиру Николићу.

– Николић је јако љут на врх СНС због понашања према његовом сину. Сматра да га пуштају низ воду, да ће у неком моменту само да га скрајну. У прилог томе говори и чињеница да пуштају Верољуба Стевановића, бившег градоначелника Крагујевца, да га напада, а нико из СНС на те нападе не одговара – каже извор нашег листа и додаје:

– Друго, Николић се није поново учланио у СНС, што је био логичан потез када му је престао мандат председника. Очекивано је да човек који је основао странку поново узме чланску карту те странке.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је Николић недолажењем на прославу СНС показао да се још дури на колеге јер су одлучили да га не подрже у још једној трци за мандат.

– Николић се очито и даље дури на своју бившу странку што га нису подржали да буде председнички кандидат, упркос чињеници да није имао висок рејтинг, али, с друге стране, не смета му да и даље буде на важној државној функцији – сматра Анђелковић, док на питање о оснивању нове странке бившег председника каже:
– Вероватно постоје играчи на политичкој сцени који би желели да искористе Николића.

Екипа Курира

Слабе му шансе

Према речима аналитичара Бранка Радуна, Николић је имао шансу „за тако нешто“ док је био председник.
– Сад делује као да се повукао, али не можемо ми да знамо. Може он то да уради, али ми не делује да би могао да успе.

Зорана Михајловић
ЖАО МИ ЈЕ ШТО ТОМА НИЈЕ ДОШАО

Потпредседница Владе Зорана Михајловић, на питање да ли је изненађена што се Николић није појавио на рођендану, рекла је да те ствари не би коментарисала јер не зна разлог.
– Али ми је свакако жао – навела је она.

Томислав Николић није одговорио на наш СМС

 

Извор: Курир.рс