Издвајамо Свет

УЗНЕМИРУЈУЋЕ! САД РЕШИЛЕ ДА НАПАДНУ СЕВЕРНУ КОРЕЈУ: Бесни Пас Матис наредио ПРИПРЕМЕ ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ!

Фото: Јутјуб

Секретар одбране Џејмс Матис је наредио америчкој војсци да се припреми за потпуни нуклеарни рат са Северном Корејом у наредним месецима

Говорећи на годишњем састанку Удружења америчке војске, Матис је позвао војнике да “буду спремни“ у случају да председник Трамп прогласи рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Шта америчка војска може урадити како би смањила вероватноћу сукоба на Корејском полуострву?- уптао га је неко на састанку.

Матис је рекао да влада тренутно користи “дипломатске, економске напоре подупрте санкцијама“ да покушају да одврате Северну Кореју од њених нуклеарних амбиција, али каже да је будућност непредвидива.

“Шта носи будућност? Ни ви ни ја то не можемо рећи, тако да постоји само једа ствар коју америчка војска може учинити, а то је да морате бити спремни да осигурате да имамо војне опције које наш председник може употребити ако буде било потребно,“ рекао је Матис.

Матис је поново рекао да су напори за заустављање Северне Кореје вођени дипломатијом, истичући недавно једногласно гласање чланова Савета безбедности УН-а д се наметну додатне санкције против ове бунтовне државе због њеног ратног понашања.

– Међународна заједница је проговорила, али то значи да америчка војска мора бити спремна- рекао је Матис. “Ако сте спремни, то је ваша дужност у овом тренутку.“

Фото: Јутјуб

Трамп је у понедељак поново писао на Твитеру о тренутним тензијама између САД и Северне Кореје, рекавши да давање милијарди долара овој земљи у последњих 25 година није деловало. Трамп је упозорио лидера Северне Кореје Ким Џонг Уна да ће се његова земља суочити са уништењем ако икада упути икакву нуклеарну претњу против САД или њихових савезника.

 

 

Извор: Информер/wебтрибуне