Регион Србија

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХРВАТСКОМ РУКОВОДСТВУ: Док сам ја председник Србије нашу земљу нико неће понижавати!

Приликом последњих пресуда сам већ рекао а данас можете да видите да многи други не гледају истим очима кроз исту визуру како смо ми посматрали ствари. Државно руководство Србије је ставило акценат на будућност не бежећи од прошлости, али по реакцијама из региона видите да нико будућност није поменуо, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Он је напоменуо да људи морају да разумеју да ми „морамо да живимо заједно.“

Он је рекао да је задовољан што ми умемо да гледмао у своје двориште и да доносимо одговорне одлуке, али да није задовољан различитим аршинима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оно чиме нисам задовољан су различити аршини. Замислите да сам пре 7 дана као председник Србије када је била пресуда Младићу, за кога гене рекао да је пресуда неправична, неприхватљива за Србију, као што су из Хрватске то рекли јуче?! И ти људи ће да критикују Владимира Лазаревића што се појави на једном предавању на Војној академији. Па јел ви то хоћете да направите да ми нисмо нормални? Ви хоћете да вас молимо нешто. Па не морате да отворите ниједно поглавље“, рекао је Вучић.

Он је на новинарско питање шта се дешава са сусретом са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић рекао да је увек за сусрете спреман.

Вучић је рекао како је могуће да нико за злочин над Србима није осуђен.

„Позивам грађане да поштују свачије жртве али да гледамо у будућност. Али не можете са Србијом тако да је шамарате. Доста је било. Зауставите се мало. Погледајте се у огледало па онда нама солите памет“, рекао је Вучић.

Он је реако да Срби Крајишници нису себе убијали већ да их је неко затварао у логоре.

„Нећете гледати тај филм да нас неко понижава док сам ја председник Србије“, рекао је Вучић.

Извор: Kurir.rs