Издвајамо Регион

Како је смрт једног хашког осуђеника и ратног злочинца изненада помирила Србе и Хрвате?

Фото: Јутјуб

Неки Хрвати га жале и сматрају га херојем, док Бошњаци и поједини Срби истичу да је кукавица и да је заслужио све што му се догодило

Хрватски генерал Слободан Праљак је данас извршио самоубиство у хашкој судници попивши отров. Инцидент се догодио приликом изрицања другостепене пресуде шесторици Хрвата због злочина над Бошњацима 1993. године. Коментари на његову смрт су разни, неки га жале, док други сматрају да је „добио шта је заслужио“. Међутим, једна група коментара се посебно и изненада издвојила.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У тренутку када је судија генералу потврдио да је осуђен на 20 година затвора, Праљак је устао и рекао да није ратни злочинац и да одбацује судску пресуду.

Након тога је испио отров. Одмах му је указана помоћ и превезен је у болницу, а касније је потврђено да је преминуо.

На вести о данашњим дешавањима, па и на вест о његовој смрти коментари су разни. Неки Хрвати га жале и сматрају га херојем, док Бошњаци и поједини Срби истичу да је кукавица и да је заслужио све што му се догодило.

Ипак има и оних којима је жао овакве жртве јер, осим тога што је у рату бранио Хрвате, он је бранио и српски народ од муслиманских бораца, како наводе у својим коментарима на нажем порталу.

Отворено изражавају захвалност генералу због свега што је урадио за Србе и поручују му да почива у миру.

Преносимо вам неке од тих коментара:

„Почивај у миру храбри човече! Хвала што си и поред хрватских цивила, бранио и спасио српске цивиле и децу у средњој Босни“.

„Почивај у миру увек поносни генерале. Хвала ти што си спасио онолико Хрвата, али и Срба“.

„Слободан Праљак је частан војник, а то је показао спасавајући цела српска села од Муџахедина“.

 

 

Извор: Телеграф.рс