Регион

МАКЕДОНИЈА КЉУЧА, АЛБАНЦИ ПРЕТЕ РАТОМ! На све стране тешки митраљези, минобацачи, радио-станице, муниција!

Косовска полиција запленила је велику количину тешког наоружања и војне опреме недалеко од Глоговца, недуго пошто је фантомска Национална ослободилачка армија, путем интернета, запретила нападима уколико Албанци у Македонији, због пресуда „Кумановској групи“ не напусте државне институције, пренео је РТС.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тешки митраљези, минобацачи, радио-станице и велика количина муниције пронађени су сакривени недалеко од села Врбовац код Витине, потврдила је косовска полиција, чију су акцију надгледали представници међународних мисија на Косову.

ДОДИК: Ако БиХ не врати отета овлашћења Р.Српској, немамо никакав разлог да у њој останемо

Оружје је пронађено недалеко од македонске границе, а претпоставља се да је ту закопано још од сукоба у тој држави 2001. године.

Косовска полиција покренула је истрагу, наводећи да, током претходних контрола, на месту на којем је наоружање пронађено није било никаквих трагова оружја.

Акција косовске полиције уследила је свега неколико сати пошто је Национална ослободилачка армија, која је расформирана после рата у Македонији, путем интернета запретила нападима уколико сви Албанци у року од три дана не напусте македонске институције.

Ова претња је уследила после пресуда припадницима „Кумановске групе“, које је суд у Скопљу осудио на доживотне и казне затвора у трајању од 12 до 40 година.

Међу припадницима ове групе је и неколико Албанаца са Косова, бивших припадника ОВК.

Након ове претње, македонска полиција предузела је „мере како би се очували мир и стабилност“.

 

Извор: RTS