Свет

Трамп заратио са британском премијерком због твита о муслиманима: Боље ти је да се фокусираш на тероризам у Британији

Фото: Јутјуб

– Тереза, немој да се фокусираш на мене, фокусирај се на деструктивни радикални исламистички тероризам који се дешава у Уједињеном Краљевству. Нама је добро – написао је Трамп на свом Твитер налогу

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Доналд Трамп одговорио је британској премијерки Терези Меј, која је критиковала његово ретвитовање антимуслиманских снимака једње крајње десничарске британске странке, поручивши јој да би било боље да се фокусира на тероризам у Британији.

– Тереза, немој да се фокусираш на мене, фокусирај се на деструктивни радикални исламистички тероризам који се дешава у Уједињеном Краљевству. Нама је добро – написао је Трамп на свом Твитер налогу.

Трамп је јуче ретвитовао видео снимке насиља које је наводно извела група муслимана, а које је претходно објавила Џејда Франсен, лидер антимигрантске групе „Британија на првом месту“.

Неки британски посланици, а и портпарол премијерке су потом затражили извињење од Трампа, преноси Ројтерс.

– Погрешно је што је председник урадио тако нешто. Британија на првом месту жели да подели заједнице користећи наратив мржње који изазива тензије. Они изазивају стрепњу за људе који поштују законе – рекао је портпарол Терезе Меј.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug