Русија

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Примите моје најсрдачније честитке

Фото: Јутјуб

Русија и Белорусија су 2. априла 1996. године потписале уговор о стварању заједнице два народа.

Председник Русије Владимир Путин упутио је данас председнику Белорусије Александру Лукашенку честитку поводом Дана јединства народа две земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Примите моје најсрдачније честитке поводом Дана јединства народа Русије и Белорусије. На основу добрих традиција пријатељства и добросуседства које везују Русе и Белорусе, наше земље и народи систематски проширују узајамно корисну сарадњу у свим областима. Механизми Савезне државе се и енергично унапређују“, наводи се у саопштењу.

Путин је додао да је сигуран да даље изграђивање читавог спектра савезних веза у потпуности одговара интересима два братска народа. Председник Русије је пожелео срец́у и просперитет грађанима Белорусије. И Лукашенко је претходно Путину и руководству Русије честитао Дан јединства два народа. „Време је доказало снагу и неодвојивост белоруско-руског пријатељства заснованог на принципима равноправности, међусобног поштовања, поверења и подршке, историјске заједнице и привржености истим духовним и моралним вредностима“, наводи се у честитки.

Русија и Белорусија су 2. априла 1996. године потписале уговор о стварању заједнице два народа. Истог дана Врховни савет Заједнице је донео одлуку да се установи Дан јединства народа Белорусије и Русије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс/Танјуг