Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА СИЈА ПУНИМ СЈАЈЕМ: Српски и АБА првак после невероватног преокрета срушио шампиона Шпаније!

Драма и велика победа, пета у Евролиги ове сезоне!

Невероватна неизвесност у Валенсији, играло се у серијама, Звезда је водила са 11 поена предности у другој деоници, Валенсија са 13 поена у последњој деоници, али се ушло у неизвесну завршницу где је победила екипа Душана Алимпијевића са 82:86 (22:26, 16:14, 25:16 и 17:30).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Црвена звезда је одиграла фантастичну прву четвртину што се тиче шута, сасвим заслужено је добила ову деоницу са 22:26.

Губила је на самом старту са 7:2, али се након тога наш тим пробудио и кренуо да игра сјајну одбрану, очас посла је на семафору било 9:15 захваљујући Рочестију и Дангубићу.

Након три минута игре Росом је погодио тројку за шампиона Шпаније, али је Дангубић погађао, Антић је имао једну тројку, Фелдин је везао четири поена и Јовановић је погодио за крај четвртине за предност од 4 поена за Црвену звезду.

У другој четвртини је Звезда стигла и до 11 поена предности, Добрић је везао три поена, уследила је неспортска грешка Абалдеа, Лазић је постигао поен, па су уследили нови поени Добрића који доводи Звезду до велике предности, 22:33.

Уследио је период игре где екипе нису имале добар нападачки учинак, осим тројке Дангубића, Црвена звезда се баш мучила да стигне до коша домаћина, док су играчи Валенсије појачали пред крај првог полувремена када су успели да стигну и до -2, 38:40.

Није био задовољан Алимпијевић, а Звезда је играла слабо трећу деоницу, Валенсија је била у залету. Почело је тројком Томаса, Звезда је читавих пет минута била без поена ако рачунамо и крај друге деонице.

Плаис је донео 51:47, али је онда Давидовац успео да погоди тројку, а након закуцавања Лесора, Црвена звезда је поново стигла до изједначења.

Ипак, Валенсија је успела да направи велику разлику пред улазак у последњу четвртину, мањак концентрације у последња два-три минута је коштао Црвену звезду поена, стигли су домаћи до максималних 63:56.

Дошли су домаћи и до девет поена предности на почетку последње деонице, убрзо је било и 10 поена предности када је Сан Еметерио погодио за два, иако је хтео за три. Максимална предност Валенсије је била +13, али је онда Антић пресекао једну лопту и закуцао у контри, Давидовац је након добре одбране погодио и тројку, а Фелдин у потпуности враћа Звезду у игру 72:66!

Била је то невероватна серија Црвене звезде која је настављена украденом лоптом Пера Антића, другом у последњој деоници, након чега је уследила и неспортска лична грешка за кошаркаше Валенсије, а након једног погођеног бацања Антића, уследио је напад нашег шампиона након чега је управо Антић постигао тројку за изједначење!

Није Валенсија могла да пробије одбрану Црвене звезде, серија је настављена поенима Фелдина са бацања, везао је четири узастопна за серију 17:0 и четири поена предности на 2:30 до краја.

Уследила је нова добра одбрана Црвене звезде, у последња два минута су ушли са 4 поена предности, али је онда Валенсија повезала редове, везала две добре одбране, два добра напада и након тројке Сан Еметерија повела са 77:76.

Онда је ушао у игру Тејлор Рочести, било је потребно тргнути Звездин напад, управо је он решио наредни напад и довео Звезду у нову предност на 43 секунде до краја.

Валенсија је у наредном нападу одиграла лоше, али због Звездине одличне одбране, Сан Еметерио је бацио лопту коју су пресекли кошаркаши Црвене звезде, а Фелдин је погодио на другој страни за предност од 77:80. Када је Ван Росом на 17 секунди до краја бацио лопту у аут, Звезда је имала лопту и предност од три поена!

Абалде је вратио Валенсију у игру, али је Фелдин са слободних бацања решио питање победника за пету победу Црвене звезде ове сезоне у Евролиги!

Најефикаснији код Црвене звезде био је Фелдин са 26 постигнутих поена, имао је и 5 асистенција. Рочести је имао 13 поена, а Перо Антић је дао значајан допринос са 10 поена, али у каквим тренуцима.

 

 

Извор: sportske.net