Издвајамо Регион

МРЖЊА ЈЕ БОЛЕСТ! Хрватски наставник ВЕРОНАУКЕ учи децу да МРЗЕ СРБЕ и да их треба НАБИЈАТИ НА КОЛАЦ!

Крешимир Багарић, наставник веронауке у ОШ „Матија Губец“ у Загребу, ђацима говорио да је „Србима током акције ‘Олуја’ требало набити главе на колац дуж путева. Истовремено похвалио Ратка Младића јер је штитио српске интересе?!

Крешимир Багарић, наставник веронауке у загребачкој основној школи „Матија Губец“, говори својим ђацима да је Србе требало набијати на колац током акције „Олуја“ 1995. године! Његово предавање, у којем шири мржњу према Србима, али и свима који благонаклоно гледају на Србе, шокирало је регион!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На аудио-снимку са његовог часа, који су медијима доставили његови ученици, може се чути и како Багарић хвали генерала Ратка Младића јер је штитио српске интересе. Такође, он позива на убиство неколико хрватских политичара јер нису довољно бранили Хрватску од Срба.

Претње и увреде

Снимак Багарићевог предавања, који је први објавио портал Индеx.хр, почиње његовим излагањем о томе како би он спровео акцију „Олуја“, током које је августа 1995. из Хрватске протерано 200.000 Срба.

– Ми смо будале, требали смо пустити два коридора. Један до Загреба, а други до Ријеке. Па кад им набијају главе на колац, онда да уђемо. Тако је требало бити финој господи загребачкој која мисли да Хрватска завршава у Карловцу. Дебили и кретени. Кратковидни – проповедао је поприлично конфузно Багарић.
Наставник се затим позвао на ликвидацију бившег председника Хрватске Стјепана Месића и бивше хрватске министарке спољних послова Весне Пусић „јер су издали хрватске интересе“.

– Требало би обесити два бивша председника и једну бившу министарку спољних послова, али одмах. По кратком поступку. Човек је отворио председнички сеф и транскрипте је дао. Проклето ти до седмог колена било, издајниче. Прљави, смрдљиви издајниче. Никад мира не имао – проклињао је на часу веронауке Багарић, мислећи на Стјепана Месића који је својевремено обелоданио транскрипте разговора Фрање Туђмана са хрватским генералима, у којима планирају акцију „Олуја“.

Вероучитељ екстремиста је потом похвалио српског генерала Ратка Младића „јер је заступао српске интересе током рата у БиХ на прави начин“.

– Испада да је ђенерал Ратко Младић био у праву. Он је своје заштитио. Он је био у праву за српске интересе, ми имамо дудуке. Уз поштовање према дудуцима. Може и учитељ да буде луд понекад – рекао је Багарић.

Страшна мржња

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да је Багарићево предавање само један од хиљаду примера ширења мржње у Хрватској.

– Они то раде и у уџбеницима, где Србе називају злочинцима и агресорима, а усташе представљају као борце за слободу. Добар део утицаја на ширење мржње према свему што је српско има и део католичке цркве, која никада није осудила геноцид над српским народом. Ово делује као једна у Хрватској нормална појава, ово је фактички пожељно. – рекао је Линта, и додао да хрватске политичаре овај наставник очигледно прозива јер су били сувише благи према Србима.

Коментаришући део о Ратку Младићу, Линта каже да је наставник очигледно био циничан и да је и на тај начин показао мржњу према Србима.

 

 

Извор: М. М. Д. / Информер