Србија

Суманута идеја Јанковића: Хтео од Вучића да тражи премијерско место, а Шутановцу нудио да буде министар полиције

– То је био први камен спотицања јер сам ја био резолутно против било какве сарадње с Вучићем у било каквој влади – каже Шутановац

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тврдњу академика Душана Теодоровића, некадашњег члана председништва Покрета слободних грађана, да је лидер овог покрета Саша Јанковић намеравао да тражи од председника Србије место премијера, потврдио је и први човек ДС Драган Шутановац.

Наиме, Шутановац је изјавио да му је Јанковић у само њему знаним плановима, нудио место министра полиције.

– Та прича је била доста наивно постављена. Ја сам ту причу чуо, али у том тренутку нисам веровао да неко има такву идеју. То је био први камен спотицања јер сам ја био резолутно против било какве сарадње с Вучићем у било каквој влади – каже Шутановац, а преноси Курир.

Место министра полиције му је, како каже, нудио Саша Јанковић.

– Ја сам комуницирао само са једним човеком из Покрета, а то је Саша. Уређен сам човек, као председник ДС комуницирам са председником Покрета. Не бавим се закулисним радњама, нити одржавам телефонске везе са неким испод Саше у жељи да сазнам нешто више што не бих могао да сазнам од Саше.

Та идеја је постојала и ја је у том тренутку нисам схватао озбиљно. Мислио сам да је шала. Сада читам да је то било озбиљно, али ми у такву владу не бисмо сигурно ушли, за нас је то потпуно неприхватљиво. То би била лоша влада за Србију – додао је Шутановац.

Подсећамо, пре Шутановца тврдњу да је Јанковић намеравао да за себе тражи премијерску функцију изнео је академик Теодоровић на свом Твитер профилу.

Теодоровић је управо због неслагања са Јанковићевом политиком напустио ПСГ иако му је био најближи сарадник и потписник Апела 100.

 

Извор: Telegraf.rs