Издвајамо Србија

Милану Радојичићу прети хапшење због убиства Оливера Ивановића?

Полиција Косова информисана је о наводима да се Милан Радојичић сумњичи за учешће у убиству Оливера Ивановића, а командир косовске полиције Север Бесим Хоти демантовао је да постоји налог за Радојичићево хапшење. Хоти је навео да ће полиција деловати у складу са овлашћењима косовског тужилаштва.

Бесим Хоти (Фото: Јутјуб)

– Нико није рекао да се очекује хапшење (Радојичића). Ни по ком елементу не очекујемо да се мешамо у рад тужилаца. Полицијски истражитељи раде по овлашћењима и сваки поступак овлашћују тужиоци – изјавио је Хоти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је истакао и да органи безбедности ни у једном аспекту не смеју да спекулишу и прејудицирају такве извештаје.

Нешто раније, портал арбресх.инфо је пренео „информације од извора блиског истрази“ да се сумња да је група на чијем челу је Радојичић одговорна за убиство лидера Оливера Ивановића.

Стефановић необавештен

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић је изјавио да је „чуо за Радојичића у медијима“.
– Никада у животу раније нисам чуо за тог човека – рекао је Стефановић.

Портал КоССев из северне Митровице је навео да је Радојичић најавио да ће се „ускоро обратити медијима“.

У тој вести је истакнуто да група има добре везе са водећим структурама у Србији. Портал је навео и да је запаљени аутомобил, нађен непосредно после убиства Ивановића, „био неколико пута паркиран на местима где се паркирају возила припадника Радојичићеве групе“.

– Извори наводе да су два дана пре убиства Ивановића у Радојичићевој канцеларији биле две особе чији идентитет није познат. Речено је и да је 27. јула прошле године, када је Ивановић објавио кандидатуру за градоначелника северног дела Косовске Митровице, Радојичић рекао да ће започети с претњама и да ће га убити ако не буде одустао од те намере – наводи се у том тексту.

О Милану Радојичићу досад су извештавали углавном само медији на Косову.

Приштински портал фотографисао га је у друштву Рамуша Харадинаја, а сам Харадинај, говорећи о „доброј сарадњи са Србима“ који су део коалиционе владе у Приштини, недавно је изјавио:

– Радим с људима са севера, Милан Радојичић, на пример, верујем да он има своју улогу и сви – изјавио је он.

На питање ко је Радојичић, Рамуш Харадинај је одговорио „неки са севера који се пита за све и ја причам и са њим.“

Такође, иста особа је усликана приликом славља Српске листе у северној Косовској Митровици, у друштву са шефом Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем и градоначелником Гораном Ракићем.

После убиства Оливера Ивановића, политичари Рада Трајковић и Славиша Ристић су изјавили да је „јавна тајна“ да Радојичић „спроводи суштинску власт на северу Космета, а незванично изабрани председници општина“.

О наводима да та особа стоји иза убиства Ивановића говорио је и председник Србије Александар Вучић, који је на телевизији Хепи рекао да ће, „ако је он убица или било ко други, бити ухапшен, али да се за то морају пронаћи докази“.

 

Извор: Ј. Л. Петковић – Вести