Издвајамо Свет

СКАНДАЛЧИНА У САВЕТУ ЕВРОПЕ! ШИПТАРКА ВРЕЂАЛА МРТВОГ ОЛИВЕРА: Био је ратни злочинац, НИЈЕ ЧУДО ШТО ЈЕ УБИЈЕН?!

Фото: Јутјуб

Политички комитет Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) расправљао је данас о стању људских права и безбедносној ситуацији на Косову, а први састанак са новим известиоцем за Косово Џорди Роком обележила је скандалозна изјава шиптарске посланице Самоопредељења Аиде Дергути

Без имало блама и стида, она је поручила да је лидер ГИ „СДП“ Оливер Ивановић „ратни злочинац, човек који је повезан са криминалом и да није ни чудо што је убијен“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На данашњем састанку мишљења о ситуацији на Косову размениле су српска страна и посланици из Приштине, а на њему се највише говорило управо о убиству Ивановића.

– Осудили смо овај гнусни чин и поновили захтев да се укључимо у истрагу. Нисмо прихватили да нам само достављају пробране документе – рекла је Марија Обрадовић, чланица наше делегације и потпредседница Парламентарне скупштине Савета Европе и додала да је српска страна известиоца упознала и са недавном посетом председника Србије Косову и Метохији Александра Вучића.

Српски чланови су известиоцу пренели и да је Вучић успео да умири грађане севера Косовске Митровице и да их је уверио да ће Србија наставити да им помаже финансијски.

Шиптарске манипулације са оснивањем Специјалог суда

На састанку је било речи и о Специјалном суду, а српска страна је затражила да он коначно почне да ради и осудила иницијативу 42 посланика косовске скупштине за његовим укидањем.

– Ту иницијативу смо назвали манипулацијом бриселског споразума – поручила је Обрадовић, која је навела и да је известиоцу пренето да је српска страна све испунила и да чека да то уради и приштинска.

Осим Марије Обрадовић, у политиком комитету ПССЕ учествује и посланик Жарко Обрадовић.

ЕУ готово да не занима проблем Београда и Приштине
Обрадовић се осврнула и на то што на данашњој седници није било осталих европских посланика, поручивши и да саме чланице ЕУ имају своје проблеме, те да за њих више проблем Београда и Приштине „очигледно није толико велики“.

Иначе, каталонац Џорди Рока изабран је за известиоца за Косово прошлог октобра и има две године да изради извештај о поштовању људских права, владавини права и достизању стандарда СЕ на Косову.

Овај извештај на Политичком комитету Парламентарне скупштине Савета Европе (ПССЕ) разматраће се средином године.

 

 

Извор: Вечерње новости / Информер